• 瀏覽: 10,246
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
我有個ABC女性朋友,本身條件唔錯有幾分姿色,拍過下廣告,性格自大、自私鐘意出風頭,極度自戀狂鐘意Upload生活照去FB, IG, Wechat.....,.公度天下,驚死人哋唔知佢仲未死得。從學生時期開始,我估除咗做人妻果十年,一向無間斷利用美色玩弄男人感情同金錢物質上伶著數,經常喺女性朋友之中炫耀自己有幾多兵,從觀察所得同埋綜合其他朋友Comment, 佢基本上祗要對佢有利用價值既男人,基本上都來者不拒,下至茶記廚房仔、冼頭仔、南亞人、三行佬上至富二代、大律師,基本上佢身邊每一個男人都係佢收兵目標,被佢認真愚弄既兵可能計埋佢d仔女既手指腳趾都數唔唒,共通點係冇一個麻甩佬係俾佢玩到損手爛腳不歡而散收場(佢自己講,加上當中有d係我哋Common friend)。一向係情場Killer既佢,到三十到尾年華老去果陣,最初以為執到個筍盤,經朋友介紹識咗個外表柒下柒下做専業人仕既麻甩佬,條仔結婚前對佢千依百順、任勞任怨、要乜買乜、完全滿足唒條女既神級公主病,基本上為咗佢已經冇唒男人基本尊嚴同隻狗冇分別,後尾佢哋同居繼而奉子成婚離開香港一齊移居美國(以我朋友一向咁攻心計,有機會係佢特登大肚),條女一心以為可以成世食住條佬,以為佢喺外國冇人冇物,從此要瀨佢鞋底靠佢做人當佢公主咁服侍,點知結婚後先知道瀬嘢,原來條友係空心老棺, 最大鑊佢喺香港原來一早已經周身債,以前溝佢d錢全部靠借去死充爛充,要佢幫手還債不特止,去到仲即時唔做嘢灘大手板,要條女俾$照顧埋佢香港d屋企人,最慘仲要俾佢當人肉沙包同發洩工具,不過條女天生死要面同鐘意出風頭,其間仍然經常喺FB upload 佢d 溫馨家庭照,我哋d朋友仲以為佢好幸福嫁得好。條女因為洗濕咗個頭,傻下傻下以為同佢再生多件,條仔就會發奮搵工重生做人,後尾因為俾個男人越打越勁,又成日俾人上門追債,先焗住唔離婚唔得,不過條佬好醒,擺明一早plan好唒,第一佢知條女死要面,另外仲要同佢有咗幾個細路知佢唔會咁易離開佢,最勁係睇中佢緊張d仔女於是扮同佢爭撫養權,條女最終自願奉上香港手頭物業俾條佬叫佢唔好同佢爭,所以條佬而家有仔女又唔洗養,條女幫佢移埋民,返到香港又搵到份好工,而家純粹每個星期接番d仔女一兩日同佢哋住,仲要無端端多咗兩層樓喺手(需然未供完,但係2008年買好平),簡直係人生勝利組。最慘係條女佢大部分身家都去唒呢條佬度,而家成半百先帶住d仔女返香港再重新出發,做KOL標榜Single Mom扮發放正能量,其實最終目的又係賣弄自己美色想搵水泡,呢d咪叫報應囉。

熱賣及精選
好慘

帶住幾個仔女?
咁好難再搵喎

笑死
好古仔

看滿地落花  曾經璀燦
一樹紅花  曾在風中招手
曾是飛紅  織許多許多的夢
曾是春天  來得太遲
花開轉瞬又花落
有咁耐風流就有咁耐折墮。

做電視劇本都得

夫妻一場,何堪至此?

引用:
原帖由 不知所位 於 2021-1-21 12:26 AM 發表

帶住幾個仔女?
咁好難再搵喎
有一仔一女,因為佢天生Model身材仲保養得幾好,所以而家身邊仍然好多男人圍住佢,最近見佢又似乎樂在其中,不過以佢而家既身世,更年期又近,D麻甩佬應該純粹為上床,如果佢仲咁單純諗住仲以為有真愛有傻仔肯上吊,佢祗會死多一次甘。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-21 11:39 AM 發表

夫妻一場,何堪至此?
女既年華老去知道開始冇乜市場,諗住是是但但搵條儍仔當水魚,諗住可以成世有人當佢公主咁服侍,男既睇中佢副身家同美色,充闊佬扮純情同掩飾自己嘅暴力傾向溝佢,其實兩個都係社會既仆街,祗不過強中自有強中手,一物治一物。

常在水邊走,哪有不濕腳。

引用:
原帖由 Panasonic2021 於 2021-1-20 02:24 PM 發表

我有個ABC女性朋友,本身條件唔錯有幾分姿色,拍過下廣告,從學生時期開始,一向無間斷利用美色玩弄男人感情同物質上伶著數,被佢愚弄既男人手指加腳趾都數唔唒,一向係情場Killer既佢,到三十到尾年華老去果陣,最初以為執到個筍盤,撞著個外表柒下柒下做専業人仕既麻甩佬,條仔對佢千依百順基本上同隻狗冇分別,後尾同居繼而奉子成婚離開香港,佢一心以為可以成世食住佢,諗住從此退出江湖靠條佬照顧,點知結婚後先知道 ...
因果循環報應~

引用:
原帖由 Panasonic2021 於 2021-1-21 03:15 PM 發表

女既諗住搵儍仔搵水魚,男既睇中佢副身家同美色充闊佬溝佢,其實兩個都係仆街,祗不過強中自有強中手,一物治一物。
依家人又老錢又冇?

引用:
原帖由 lixiaohan748 於 2021-1-21 04:12 PM 發表

常在水邊走,哪有不濕腳。
上得山多終遇虎~

引用:
原帖由 Double 於 2021-1-20 08:30 PM 發表

好慘
對佢嚟講最慘未必俾人打俾人 呃錢,佢咁要面又鍾意出風頭,一向對人又不可一世,我估呢單野攪到佢冇唒面,先係對佢最大打擊。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]