• 瀏覽: 20,494
  • 回覆: 155
  • 追帖: 2
我老母今年都差唔多 50 幾歲,琴晚食飯嗰時突然話想生多個。
我哋成家人都呆咗,包括我阿爸。
我原本以為佢只係講下笑,點知今日佢係屋企 WHATSAPP GROUP 又提返呢件事。
佢想生主要原因係,我同阿妹已經 PLAN 咗幾年之後就移民走,佢就唔想走,想留係香港,佢話我哋走咗之後會悶,又冇人照顧,又冇人養……
其實我同阿妹已經講到明就算移民走咗,都會每人每個月比返一萬蚊家用佢,根本就唔存在「冇人養」呢個問題,我覺得佢係怕悶,又想我同阿妹唔好走陪佢。
點先可以令佢打消呢個念頭?

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2021-1-19 03:48 PM 發表

我老母今年都差唔多 50 幾歲,琴晚食飯嗰時突然話想生多個。
我原本以為佢只係講下笑,點知今日佢係屋企 WHATSAPP GROUP 又提返呢件事。
佢想生主要原因係,我同阿妹已經 PLAN 咗幾年之後就移民走,佢就唔想走,想留係香港,佢話我哋走咗之後會悶,又冇人照顧,又冇人養……
其實我同阿妹已經講到明就算移民走咗,都會每人每個月比返一萬蚊家用佢,根本就唔 ...
你媽媽也諗緊如何令你們打消移民的念頭。
既然你不會為你阿媽而改念頭,為何你阿媽要為你改念頭呢?

有無諗過自己老母想名正言順出軌???

你阿爸一定就好似我個名咁............

年紀大咗有心冇力....帽事既.............

叫佢養隻狗仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2021-1-19 03:48 PM 發表

其實我同阿妹已經講到明就算移民走咗,都會每人每個月比返一萬蚊家用佢,根本就唔 ...
50幾歲仲有冇得生?

引用:
原帖由 阿屋 於 2021-1-19 05:59 PM 發表

你媽媽也諗緊如何令你們打消移民的念頭。
既然你不會為你阿媽而改念頭,為何你阿媽要為你改念頭呢?
個個月有二萬蚊收,自己生活咪好囉。

引用:
原帖由 阿爸離家出走 於 2021-1-19 07:10 PM 發表

你阿爸一定就好似我個名咁............

年紀大咗有心冇力....帽事既.............
哈哈,唔通真係離家出走?所以佢一個人好悶?

回覆 引用 TOP

50都仲生得出又唔怕喎

穿起西裝不會變高層;返了教會不會變好人!
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

最大機會 已經有左⋯

回覆 引用 TOP

引用:

小時,伯母鼓勵你,你先可以今日有成。
今日,係時候支持伯母。
放心同佢講,有本事,又唔怕死,就要去試下。
這樣,伯母先會對你地心死。

伯母,講到明,係想你地留低。

其實,我就希望你地即刻移民。祝你地移民愉快。

引用:

五十歲,差唔多收經,生得出機場好細,你老豆都五十幾,精子都唔多活躍,勃起都成問題,年輕人,唔好以為五十幾歲生細路仔好易

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]