• 瀏覽: 4,756
  • 回覆: 26
試左2隻都係咁, 但係奶量真係唔夠又無理由唔補

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
奶粉要試先知夾唔夾, 其實都可以睇醫生問下意見, 不過醫生就算推薦比你其實都要試, 每個BB情況唔同

BB補緊邊隻?

係咪轉左冬天所以發濕疹咋?

轉低敏奶粉啦, 我囡轉左一排就無事

試下隻enfixxxxx,呢隻成份似母乳,都比較溫和,岩輕微濕疹bb飲

引用:
原帖由 raiyu 於 2021-1-17 08:26 PM 發表

係咪轉左冬天所以發濕疹咋?
我都有諗過, 不過11同12月都無事, 係月頭一開始補奶就發得好勁

引用:
原帖由 凡間怪異師兄 於 2021-1-17 11:23 PM 發表

轉低敏奶粉啦, 我囡轉左一排就無事
你意思係奶粉敏感? 關濕疹事咩?

引用:
原帖由 bubblewoo 於 2021-1-18 08:54 PM 發表

你意思係奶粉敏感? 關濕疹事咩?
濕疹係抵抗力唔夠先出現, 所以BB腸胃敏感有機會引起濕疹, 都係睇皮膚科個醫生話我知, 所以要低敏奶粉
而低敏奶粉其實係將牛奶蛋白打到好細就唔會引起敏感同濕疹

引用:
原帖由 凡間怪異師兄 於 2021-1-18 11:10 PM 發表

濕疹係抵抗力唔夠先出現, 所以BB腸胃敏感有機會引起濕疹, 都係睇皮膚科個醫生話我知, 所以要低敏奶粉
而低敏奶粉其實係將牛奶蛋白打到好細就唔會引起敏感同濕疹
咁你俾BB食邊隻? 醫生建議嘅?

引用:
原帖由 bubblewoo 於 2021-1-19 10:26 AM 發表

咁你俾BB食邊隻? 醫生建議嘅?
心美力親護, 醫生建議左幾個牌子嘅但我之後再問人都係比較多人推介佢~, 咁見係大牌子又係4X防敏咪試佢先, 一飲就無再轉

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-1-18 04:47 PM 發表

試下隻enfixxxxx,呢隻成份似母乳,都比較溫和,岩輕微濕疹bb飲
濕疹係有改善到
不過太嚴重就要睇醫生

引用:
原帖由 cathychung595 於 2021-1-19 11:10 PM 發表

濕疹係有改善到
不過太嚴重就要睇醫生
始終唔係低敏奶粉,但成份比較溫和,所以輕微濕疹岩飲

都唔出奇嘅,我個囝果陣都試左成5隻,不過你咁可能都仲好,有d奶粉要飲一陣先發出來先知唔岩飲仲煩
你個bb易返d對腸謂有益多d嘅會好d,益生原益生菌hom mfgm之類果d

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]