• 瀏覽: 6,101
  • 回覆: 57
隨著歲月臉皮、身體器官都會下墜老化,痔瘡其實也是肛門的軟組織及血管老化的現象,當它老化到一個程度,帶來各種討厭的症狀它就變成一種疾病,但平常其實「每個人都有痔瘡」鎖住肛門,因此它也可以說是一種生理現象。

唔睇醫生得嗎? 會唔會自己好返?

係咪應該問醫生?中西醫是旦問一問

回覆 引用 TOP

E款得唔得?

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:46 PM 發表

隨著歲月臉皮、身體器官都會下墜老化,痔瘡其實也是肛門的軟組織及血管老化的現象,當它老化到一個程度,帶來各種討厭的症狀它就變成一種疾病,但平常其實「每個人都有痔瘡」鎖住肛門,因此它也可以說是一種生理現象。

西醫角度,坐得耐吾郁,血液循環吾好,尤其是長坐馬桶睇書睇手機。
中醫角度,腸濕熱造成。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:46 PM 發表

痔瘡係皮膚增生,吾係每個人有,無增生就無。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:53 PM 發表

E款得唔得?

回覆 引用 TOP

多做運動

引用:

你係男定女??如果係女我可以免費幫你檢查一下

引用:
原帖由 3think 於 2021-1-15 03:07 PM 發表

你係男定女??如果係女我可以免費幫你檢查一下
佢可能係如花,啱唔啱?

諱疾忌醫,呢個一定要去睇,唔好等嚴重了。

回覆 引用 TOP

每日用暖水浸,每次至少20分鐘

回覆 引用 TOP

全哥就一定唔有衣個問題!

引用:
原帖由 unoteseven 於 2021-1-15 07:10 PM 發表

全哥就一定唔有衣個問題!
全哥雖然冇痔瘡,但應該有直腸癌問題。。。

回覆 引用 TOP

問醫生可唔可以做手術.....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]