• 瀏覽: 7,188
  • 回覆: 60
搵明全傑喇,對肛門嘅嘢都好有心得

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
乜原來女人都會生痔瘡

引用:
原帖由 orabuln 於 2021-1-16 04:57 PM 發表

乜原來女人都會生痔瘡
大把女人生啦!佢哋唔會講出嚟囉。

盡顯智慧

臨兵鬥者皆陣列在前
          丸attack 🤗

回覆 引用 TOP

好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2021-1-16 07:04 PM 發表

大把女人生啦!佢哋唔會講出嚟囉。
只係聽過十個男人九個痔,以為只係男人有😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:46 PM 發表

隨著歲月臉皮、身體器官都會下墜老化,痔瘡其實也是肛門的軟組織及血管老化的現象,當它老化到一個程度,帶來各種討厭的症狀它就變成一種疾病,但平常其實「每個人都有痔瘡」鎖住肛門,因此它也可以說是一種生理現象。

唔睇醫生得嗎? 會唔會自己好返?
我都有相同問題, 舊年農歷年前做左割肛門polyP手術

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:46 PM 發表

隨著歲月臉皮、身體器官都會下墜老化,痔瘡其實也是肛門的軟組織及血管老化的現象,當它老化到一個程度,帶來各種討厭的症狀它就變成一種疾病,但平常其實「每個人都有痔瘡」鎖住肛門,因此它也可以說是一種生理現象。

多食菜、水果、多補充益菌、多飲水,維持一個月,再睇睇

禍兮,福之所倚,福兮,禍之所伏

人為善,福雖未至,禍已遠離。人為惡,禍雖未至,福已遠離。

引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2021-1-17 06:37 AM 發表

多食菜、水果、多補充益菌、多飲水,維持一個月,再睇睇
便秘會唔會係誘發寺瘡?

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2021-1-17 09:20 AM 發表

便秘會唔會係誘發寺瘡?
肯定會

禍兮,福之所倚,福兮,禍之所伏

人為善,福雖未至,禍已遠離。人為惡,禍雖未至,福已遠離。

回覆 引用 TOP

痔瘡唔係每個人都有
唔關老化事
同埋無人會用痔瘡鎖住肛門=_="

回覆 引用 TOP

引用:

嚴重就睇醫生 ,輕微的食藥自己會好,之後多食水果生菜多飲水 便沒事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4x6 於 2021-1-16 09:12 AM 發表

你吾好玩人啦!我經驗 因工作關係好小去大便 年記老了肛門組織一大便就出血 九不九濕熱大便又出血 去藥店買痔瘡藥 茶兩日好幾日 治標不治本 拖下拖都6-7年 有日聽街市有個大媽說連痔瘡都醫得好 我就每星期去買土伏苓 地老鼠 生地熟地 蜜棗 同龜板 全部藥材不到一佰蚊 一星期分兩次煲 煲完的龜板不要掉 洗淨可再用 因為龜板好貴 煲好當涼茶喝 還有每日沖涼 用花晒熱水噴射肛門 用手按摩肛門 好等肛門  ...
中醫話係腸熱,痔瘡就會發,所以清左濕熱,痔瘡就會收。

夜瞓係好容易令痔瘡爆發。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-1-17 10:38 AM 發表

中醫話係腸熱,痔瘡就會發,所以清左濕熱,痔瘡就會收。

夜瞓係好容易令痔瘡爆發。
早睡早起身體好

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]