• 瀏覽: 7,190
  • 回覆: 60
引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:46 PM 發表

隨著歲月臉皮、身體器官都會下墜老化,痔瘡其實也是肛門的軟組織及血管老化的現象,當它老化到一個程度,帶來各種討厭的症狀它就變成一種疾病,但平常其實「每個人都有痔瘡」鎖住肛門,因此它也可以說是一種生理現象。

唔睇醫生得嗎? 會唔會自己好返?
你晤係女人關你九事咩

熱賣及精選
引用:
原帖由 春天一留言 於 2021-1-15 08:14 PM 發表

你晤係女人關你九事咩
何以見得我唔係女人?

回覆 引用 TOP

坐得多, 要起身走動下,
多喝水, 多吃蔬果, 減少便秘機會, 減少爆石時用力不正確,

有瘡的原因, 有部分是爆石時用力不正確, 令肛門肌肉微絲血管爆裂形成腫起
爆石時要用力正確, 爆石像唱歌一樣用丹田才正確, 不正確會令瘡加劇
爆完建議用水濕濕紙去抹屁股, 或用濕紙巾, 總之要令屁股感覺舒服, 屁股不舒服會令瘡加劇, 最好立即沖涼

輕微的瘡可以自己用手把突出的部分塞回肛門, 應不會太痛, 要練練收肛門肌肉.
只要不令瘡外露已減輕症狀好多.
我有時番工太長時間, 患處會腫起來, 可能充血腫起了, 只要屁股感覺舒服, 多休息, 腫的部分, 自然會消退好番

再唔掂就搵醫生幫忙了.

引用:
原帖由 orctom 於 2021-1-15 10:35 PM 發表

坐得多, 要起身走動下,
多喝水, 多吃蔬果, 減少便秘機會, 減少爆石時用力不正確,

爆石時要用力正確, 不正確會令瘡加劇
爆完建議用水濕濕紙去抹屁股, 總之要令屁股感覺舒服, 屁股不舒服會令瘡加劇, 最好立即沖涼

輕微的瘡可以自己用手把突出的部分塞回肛門, 應不會太痛, 要練練收肛門肌肉.
我有時番工太長時間, 患處會腫起來, 可能充血腫起了, 只要PAT PAT感覺舒服,  ...
解釋算詳盡

回覆 引用 TOP

非常簡單

每日2瓶龜o高
七日好返晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3think 於 2021-1-15 03:07 PM 發表

你係男定女??如果係女我可以免費幫你檢查一下
tvb長命百二歲劇集,裡面最老嘅婆婆你都啱啊?

回覆 引用 TOP

如果你年輕時做得太過多肛交,肛門鬆化成為突出肉瘡。此為痔瘡成因。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 carloslok 於 2021-1-16 01:48 AM 發表

非常簡單

每日2瓶龜o高
七日好返晒
你吾好玩人啦!我經驗 因工作關係好小去大便 年記老了肛門組織一大便就出血 九不九濕熱大便又出血 去藥店買痔瘡藥 茶兩日好幾日 治標不治本 拖下拖都6-7年 有日聽街市有個大媽說連痔瘡都醫得好 我就每星期去買土伏苓 地老鼠 生地熟地 蜜棗 同龜板 全部藥材不到一佰蚊 一星期分兩次煲 煲完的龜板不要掉 洗淨可再用 因為龜板好貴 煲好當涼茶喝 還有每日沖涼 用花晒熱水噴射肛門 用手按摩肛門 好等肛門 肌肉組織放鬆 這時候肛門獲得舒緩作用 自然會放屁 從覆做一次 肛門按摩時用花灑熱水噴射 幾星期後自然慢慢會好 但不能斷尾 最好問問醫生 本人連續飲了大半年同按摩 現在小了肛門出血同刺痛 最重要系要張 肌肉組織得到舒緩 放去腸子裡的有害氣體 以上是本人的經驗 得吾得與本人無關

95搭8

龜苓膏真係得?

引用:
原帖由 連燈係恐怖組織 於 2021-1-15 12:46 PM 發表

隨著歲月臉皮、身體器官都會下墜老化,痔瘡其實也是肛門的軟組織及血管老化的現象,當它老化到一個程度,帶來各種討厭的症狀它就變成一種疾病,但平常其實「每個人都有痔瘡」鎖住肛門,因此它也可以說是一種生理現象。

唔睇醫生得嗎? 會唔會自己好返?
睇醫生,嚴重嘅要切,小手術,以前有上司切過

引用:
原帖由 香港學雞輸甩褲 於 2021-1-16 11:44 AM 發表

龜苓膏真係得?
你生痔瘡就真 吾系你點知

95搭8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-16 12:26 PM 發表

睇醫生,嚴重嘅要切,小手術,以前有上司切過
有錢就一刀切 無錢就等幾年公立醫院先到你切 不如自己醫自己醫自己 我好狗沒復發過

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2021-1-16 04:10 PM 發表

有錢就一刀切 無錢就等幾年公立醫院先到你切 不如自己醫自己醫自己 我好狗沒復發過
同你們講 全部成藥都是醫不好痔瘡的 只可以舒緩肌肉發炎 到至出血 是標不治本的 靠自己日常沖涼時用熱水按摩肛門 排走腸道有壞的氣體 這樣比用藥還安全多

95搭8

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2021-1-15 02:51 PM 發表

多做運動
千萬不要做太多運動 沒用的 自然的運動可以了做的太多運動 一出汗太久 你你就知味道 座立不安

95搭8

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右