• 瀏覽: 699
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
肚痛咗好多日,分泌又多又痕,醫生話我感染左衣原體,但抗生素食完,情況依然都冇改善,好擔心

驗多幾樣,睇第二個醫生

回覆 引用 TOP

我喺政府醫院睇,係佢哋驗到我有,但我根本就冇性伴侶

引用:
原帖由 門外進擊的手背 於 2021-1-15 07:14 AM 發表

肚痛咗好多日,分泌又多又痕,醫生話我感染左衣原體,但抗生素食完,情況依然都冇改善,好擔心
食抗生素無用既,因為而家既病毒細菌都有抗藥性,西醫搞唔掂既,睇中醫或者用自然療法醫啦

回覆 引用 TOP

原頭系: 另一半吾乾淨, 然後你比佢進入左...甘米中招 low~
你吾解決個原頭, 只食藥有咩用?~

引用:
原帖由 門外進擊的手背 於 2021-1-15 11:50 PM 發表

https://www.dh.gov.hk/tc_chi/tele/tele_chc/tele_chc_shcf.html

社 會 衞 生 科  ???

回覆 引用 TOP

每人對病菌或病毒都有不同的反應,有些人可能一感染就病發了,但有些人,可以潛伏了幾年都完全不知道。當中,有些病其實十分容易根治,例如淋病和衣原體,只要用上口服藥物就可以。可是,如果擔誤了治療時機卻會有可怕的後果。
黃太跟先生已經結了婚三年,一直未有小朋友,去做檢查時才知道輸卵管閉塞,原因是感染了衣原體,卻沒有發現及治理,導致盆腔炎。 甚麼是衣原體? 看看這裡吧: http://www.chp.gov.hk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 門外進擊的手背 於 2021-1-15 07:14 AM 發表

衣原體細菌感染,唔知係咩嚟?你可以搵專科醫生check吓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 門外進擊的手背 於 2021-1-15 11:50 PM 發表

冇性伴女都會咁,搵啲叻啲嘅婦科醫生睇吓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2021-2-4 05:12 PM 發表

原頭系: 另一半吾乾淨, 然後你比佢進入左...甘米中招 low~
你吾解決個原頭, 只食藥有咩用?~
佢話冇性伴女。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]