• 瀏覽: 2,262
  • 回覆: 18
轉左用大brand之後皮膚好似冇太大改善,但就倒錢如流水想知有冇更加好嘅選擇?

回覆 引用 TOP

我都想知

回覆 引用 TOP

其實唔鐘意就轉囉…我唔會用晒同一隻牌子,例如洗面我用epionce, -->medicube爽膚棉-->laneige乳液-->borghese dnactive眼霜及精華-->endocare gel light touch. mask like snowfox/fresh, 總之用過喜歡就用。我都有用過大brand如glycel, premier, sk2, 但無心動既feeling....所以分手啦

想知

回覆 引用 TOP

最近俾forum嘅姊妹燒到我!試左黎姿出既XOVE,
有白松露成份平滑皮膚同變返白淨幾有效~~
可以少少地試下,我覺得直情好用過la mer conecntrate

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-1-14 12:28 AM 發表

其實唔鐘意就轉囉…我唔會用晒同一隻牌子,例如洗面我用epionce, -->medicube爽膚棉-->laneige乳液-->borghese dnactive眼霜及精華-->endocare gel light touch. mask like snowfox/fresh, 總之用過喜歡就用。我都有用過大brand如glycel, premier, sk2, 但無心動既feeling....所 ...
岩,千其唔好覺得買左唔好蹝既心態~
自己皮膚都係成本黎ma,唔岩既有d仲會搽多錯多

回覆 引用 TOP

護膚品真係好個人選擇
我呢排聽朋友介紹,轉左用一隻澳洲天然新牌子
Bayeco, 好適合我乾性敏感肌膚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2021-1-14 03:26 PM 發表

可以少少地試下,我覺得直情好用過la mer conecntrate
有無試用裝? travel kit之類買? 貨裝勁貴喎,萬一唔like咪

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2021-1-14 03:26 PM 發表

佢既gel mask 都非常好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-1-14 12:28 AM 發表

其實唔鐘意就轉囉…我唔會用晒同一隻牌子,例如洗面我用epionce, -->medicube爽膚棉-->laneige乳液-->borghese dnactive眼霜及精華-->endocare gel light touch. mask like snowfox/fresh, 總之用過喜歡就用。我都有用過大brand如glycel, premier, sk2, 但無心動既feeling....所 ...
多謝你介紹!!
sk2我都有用過神仙水,不過就冬天唔太岩我用...所以無再用啦..

回覆 引用 TOP

引用:

想知冬天用ok嗎?潤身?
第2朝會乾嗎?

引用:
原帖由 kiuesse 於 2021-1-15 06:57 PM 發表

想知冬天用ok嗎?潤身?
第2朝會乾嗎?
搽一排好似做完Facial咁,有時天氣勁乾我敷塊mask毛孔幼細好多,第二朝仲係濕潤!幾驚喜!

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-1-14 06:16 PM 發表

有無試用裝? travel kit之類買? 貨裝勁貴喎,萬一唔like咪
有百零蚊個d體驗裝試下先,個mask正野佢入面有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oh_happy 於 2021-1-15 07:23 PM 發表

搽一排好似做完Facial咁,有時天氣勁乾我敷塊mask毛孔幼細好多,第二朝仲係濕潤!幾驚喜!
ooo...好似幾好咁,請問系咩系列?你買邊隻? (瑞士野?)
我上網search黎姿XOVE,個網入面有好多都睇落好似

引用:
原帖由 kiuesse 於 2021-1-15 07:33 PM 發表

ooo...好似幾好咁,請問系咩系列?你買邊隻? (瑞士野?)
我上網search黎姿XOVE,個網入面有好多都睇落好似
黎姿XOVE係瑞士brand來, 好似話係黎姿佢自己用開,覺得好就引左入來,我買左枝修護液俾fd做禮物,包裝好靚!!佢都狂讚:p
你可以試下佢mask,lotion同精華先囉,呢幾隻冬天我推!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]