• 瀏覽: 4,553
  • 回覆: 29
我都想全母乳, 可惜日日谷餐死都唔夠呀B食, 老人家係咁講, 話母乳B先最健康, 搞到我好擔心

應該就係既,但唔係人人都有

回覆 引用 TOP

其實唔一定,奶粉吸收得好都一樣好健康嫁,我女17個月都好少病,咪又係食奶粉大

未必架.......我有親戚一仔一女都係人奶b, 7定8個月大個陣都中流感入醫院, 而家4/5歲隔半年左右就聽佢地講病左入醫院咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MoonCC 於 2021-1-11 11:25 PM 發表

我都想全母乳, 可惜日日谷餐死都唔夠呀B食, 老人家係咁講, 話母乳B先最健康, 搞到我好擔心
加奶粉補奶

回覆 引用 TOP

唔好俾太大壓力自己,有人奶就餵左先,唔夠可以補奶,我自己都係半人奶半補aptxmil essxnsis hmo。呢隻姑娘都話好好,有初乳成分,可以提高免疫力,我b食咁耐都好少病。

我覺得係,母乳一定係首選,但有D奶粉都有加乳鐵蛋白呢類母乳成份

引用:
原帖由 樂敦熊仔餅 於 2021-1-13 03:38 PM 發表

唔好俾太大壓力自己,有人奶就餵左先,唔夠可以補奶,我自己都係半人奶半補aptxmil essxnsis hmo。呢隻姑娘都話好好,有初乳成分,可以提高免疫力,我b食咁耐都好少病。
bb補奶粉係揀呢隻,都好健康啊。同埋佢又有益生元組合,可以保護腸胃,我完全唔洗擔心便便問題!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tongny 於 2021-1-12 09:37 PM 發表

其實唔一定,奶粉吸收得好都一樣好健康嫁,我女17個月都好少病,咪又係食奶粉大
你俾囡囡食邊隻?

引用:
原帖由 cmwcmww 於 2021-1-12 11:48 PM 發表

未必架.......我有親戚一仔一女都係人奶b, 7定8個月大個陣都中流感入醫院, 而家4/5歲隔半年左右就聽佢地講病左入醫院咁
我家姐個女都係~~過左1歲轉左飲奶粉反而少左傷風咳

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 tongny 於 2021-1-14 08:02 AM 發表

心美力,我都係聽返媽媽谷媽媽介紹,而且話bb補完又肯食返人奶咪揀呢隻,不過餵左唔夠10日就乳線炎索性轉
呢隻我個媽媽group都有人提過, 原來係咁, 唔怪得知咁多人介紹

回覆 引用 TOP

都係架,入面有HMO同MOS,對抵抗力同腸胃係有幫助,真係唔夠奶就補住奶粉先,illumx入面都一樣有,之後要轉快全人奶都易d適應

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]