• 瀏覽: 4,248
  • 回覆: 27
我屋企想我同男朋友上到車先准結婚,好在有四大長老幫下手畀首期,而家錢銀上鬆動好多,同男朋友諗緊嚿錢擺酒結婚、儲黎第時畀仔女,定係簡單同親友食餐飯,簽張紙就算,花多d錢同心思裝修仲好,你地覺得呢?

我會簽紙就算,留返錢比首期

回覆 引用 TOP

緊係留番d錢裝修好過啦, 始終長住, 整得好d好過用錢擺酒

引用:
原帖由 cyc.W 於 2021-1-11 02:44 PM 發表

我屋企想我同男朋友上到車先准結婚,好在有四大長老幫下手畀首期,而家錢銀上鬆動好多,同男朋友諗緊嚿錢擺酒結婚、儲黎第時畀仔女,定係簡單同親友食餐飯,簽張紙就算,花多d錢同心思裝修仲好,你地覺得呢?
簽紙算剩多啲錢~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 聽爸爸的話 於 2021-1-12 10:44 AM 發表

緊係留番d錢裝修好過啦, 始終長住, 整得好d好過用錢擺酒
同意,裝修咗住得舒服啲。

回覆 引用 TOP

靠都好難

甫相逢,又要辭君去。
歸去歸去,願君早日來廝聚。
朔風翻,揉得紅英碎。
向誰傾吐相思句,一聲珍重淚兩行。
從此相思斷腸肝,回憶當初定情日,
知君不似負心郎。

回覆 引用 TOP

現在社會經濟壓力大,年輕人剛步入社會,不靠父母,想完全靠自己一個人結婚難

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyc.W 於 2021-1-11 02:44 PM 發表

裝修好間屋先算,e家冇得擺酒。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-13 10:45 AM 發表

裝修好間屋先算,e家冇得擺酒。
你都講得岩既,同埋我地想大裝修,預多少少錢買d好d既家私都好,不過都驚被裝修師傅呃錢

引用:
原帖由 cyc.W 於 2021-1-13 12:03 PM 發表

你都講得岩既,同埋我地想大裝修,預多少少錢買d好d既家私都好,不過都驚被裝修師傅呃錢
裝修師傅 點會呃你? 最多收貴你,人哋搵食 啫, 始終 裝修 手藝野黎, 貴D做工好D, 平D 求其D,你油牆 一次 同 三次 都唔同啦, 個人認為不要貪平。 反正一次大裝 可能用三十年…。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyc.W 於 2021-1-13 12:03 PM 發表

我認為 貼牆 大電視 唔少得! 至少唔洗抹麈! 衣櫃都係。

回覆 引用 TOP

量力而行,不必求大求洋,日子是自己過的,商量下即可。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]