• 瀏覽: 19,827
  • 回覆: 119
  • 追帖: 4
年紀大左 ... 開始覺得 "姐弟戀" 真係唔好亂試
事先聲明 , 小弟係男人  未姐弟戀過 , 但係入左社會357年 ,
e+睇野角度真係唔同左好多 ...
所以想同姐妹們分享一下 , 自己對 "姐弟戀" 既睇法 :

我就當男既20-25 , 女既over40咁計丫 , e+保養技術好左
好多姐妹40-45其實都保養得好好 ...
但呢個先係問題所在 , 你保養得好 , 甚至化妝  舉止韻味等 ,
都反而去到巔峰 , 後生仔溝你係因為你仲好正 ,
但10年後呢???

係係係 ... 呢句好似好老土 , 但大家唸真d喎 , 對上世代而言
女人係 30路vs40路既分別 > 40路vs50路既分別 ...
但係對現對上世代女性而言 , 30路vs40路既反而唔係咁大 ,
40路到50路先係衰退既開始 ...
佢其實係係你仲係巔峰既時候溝你 , 當你真係開始老既時候 ,
佢仲係後生  經濟開始軌道  , 你係咪仲留得住佢???

係係係 ... 後生仔會變心  中坑一樣會 , 但有一樣野唔同喎 ...
就都年紀大 , 未必有咁多精神搞三搞四

以前我聽過一首歌,當中有一段歌詞是這樣的,

“年齡相差拾數載,老婆越老越可愛!”

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2021-1-7 08:47 AM 發表

以前我聽過一首歌,當中有一段歌詞是這樣的,

“年齡相差拾數載,老婆越老越可愛!”
我個POST就係針對相差10碎以上(10碎以內我OK) ,
尤其係女方己經到40碎果 ...

都仲係果句 , E+女人40碎仲秀色可餐既仲大有人在
反而40-50先係衰老期既巔峰 ...
就算係女明星 , 到50碎都仲J 得下既 , 都少之又少
強如宣萱 , E+都比是但一個40碎花旦屌打拉 !!!

但果陣男人先35-40碎 , 所謂男人 "四十一支花" ,
... 除非撈唔起架姐 , 如果唔係大把妹妹撲埋去拉 !!!
另外 , 其實D仔仔都唔係有心呃你 ,
因為佢溝你果陣 , 你真係好索 , 當然覺得可以一世
但其實佢只可以一世對住40碎既你 , 唔係50碎 ...

當然 , 姐妹們如果唔係太放感情 , 純粹食下小鮮肉
咁我都覺得無問題 ... 只怕投放左感情姐

煮到來你試唔試

引用:
原帖由 上啊 於 2021-1-7 11:19 AM 發表

煮到來你試唔試
你係以男人角度 , 定女人角度講先???

不過其實男女都好 , 玩下試食我覺得問題不大 ,
不過投入感情就要小心D ...
男人放錯感情既話 , 佢都仲係好後生 , 無咩怕
但姐妹放錯感情 , 50碎先失戀 ,
機會都真係唔多 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2021-1-7 11:11 AM 發表

我個POST就係針對相差10碎以上(10碎以內我OK) ,
尤其係女方己經到40碎果 ...

都仲係果句 , E+女人40碎仲秀色可餐既仲大有人在
反而40-50先係衰老期既巔峰 ...
就算係女明星 , 到50碎都仲J 得下既 , 都少之又少
強如宣萱 , E+都比是但一個40碎花旦屌打拉 !!!

但果陣男人先35-40碎 , 所謂男人 "四十一支花" ,
... 除 ...
嗯......我反而覺得軍兄你有D杞人憂天,
依家仲有幾多拖可以拍10年8年呢?? 仲要去唸10後既野??
而且軍兄又睇得姐妹們太脆弱拉......
去到呢個年紀, 有幾多姐妹唔係經歷過10場8場愛戀??
邊會好似10幾20歲妹妹咁要生要死喎

20-25 對+40果D叫母子卵唔係姐弟卵

年令冇問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2021-1-7 03:51 PM 發表

20-25 對+40果D叫母子卵唔係姐弟卵
... 即係10-15碎就生仔???

只係你無感情既想法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2021-1-7 08:10 AM 發表

事先聲明 , 小弟係男人  未姐弟戀過 , 但係入左社會357年 ,

我就當男既20-25 , 女既over40咁計丫 , e+保養技術好左
但呢個先係問題所在 , 你保養得好 , 甚至化妝 ...
掂見人?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 軍閥政治 於 2021-1-7 08:10 AM 發表

但呢個先係問題所在 , 你保養得好 , 甚至化妝 ...
你可以搵18歲妹妹仔,10年後(可能唔使),就派帽俾你,恭喜你頭上一大堆綠帽,街上一大堆襟兄弟

回覆 引用 TOP

難言是否勿試姊弟戀,有時可能女方眼中的「小朋友」,卻偏竟然是自己「命中註定」的一個。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigmouthlady 於 2021-1-7 03:28 PM 發表

嗯......我反而覺得軍兄你有D杞人憂天,
依家仲有幾多拖可以拍10年8年呢?? 仲要去唸10後既野??
而且軍兄又睇得姐妹們太脆弱拉......
去到呢個年紀, 有幾多姐妹唔係經歷過10場8場愛戀??
邊會好似10幾20歲妹妹咁要生要死喎
B兄又好似講得岩喎 ...

不過好奇想問問 , 其實對於姐妹們來講 ,
姐弟戀(即係D弟弟)有咩特好既地方???

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]