• 瀏覽: 4,649
  • 回覆: 29
全人奶BB轉食奶粉後好似好多痰咁,間唔時都聽到佢有痰聲,仲有幾聲咳,想問下咁樣係咪正常?

熱賣及精選
可以試下每次飲完奶都俾d水bb飲, 
睇下會唔會好d

有可能係奶粉太甜,可以考慮搵d低蔗糖/冇蔗糖既飲一排試下

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-1-5 05:25 PM 發表

冇庶糖係咪冇咁肥

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-1-5 05:25 PM 發表

有隻enfixxxxx冇加蔗糖,唔甜既,其實市面係有冇加蔗糖既奶粉

引用:
原帖由 秋天加加速水樽 於 2021-1-5 11:22 PM 發表

冇庶糖係咪冇咁肥
冇咁易肥,冇咁重口味,冇咁易蛀牙

會唔會係隻奶粉太甜?
我細仔之前都試過,後尾幫佢轉咗隻淡口d既aptxmil白金,d痰就開始少啦

正常應該唔會呀,係咪隻奶粉太甜呀?仔仔食illumx個味夠淡都唔覺佢有痰呀

引用:
原帖由 kiuesse 於 2021-1-5 05:23 PM 發表

可以試下每次飲完奶都俾d水bb飲, 
睇下會唔會好d
好,等我試下先

引用:

可能係都唔定,如果過幾日都仲係咁既話我再睇下幫唔幫BB轉奶粉啦

引用:
原帖由 犯法呀 於 2021-1-6 11:12 AM 發表

會唔會係隻奶粉太甜?
我細仔之前都試過,後尾幫佢轉咗隻淡口d既aptxmil白金,d痰就開始少啦
黎緊阿B補奶粉我都係諗住揀呢隻,有益生菌同益生元,營養都夠~

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-1-6 03:35 PM 發表

可能係都唔定,如果過幾日都仲係咁既話我再睇下幫唔幫BB轉奶粉啦
都要慢慢轉,唔好一次過轉,要一餐餐咁加上去,費事bb唔慣啦

咳我覺得要小心
痰就可以觀察下先

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-1-6 05:38 PM 發表

都要慢慢轉,唔好一次過轉,要一餐餐咁加上去,費事bb唔慣啦
明白既,如果轉既話我會跟返d轉奶表黎轉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]