• 瀏覽: 4,752
  • 回覆: 43
gym room幾時先開返啊?我發覺自己喺屋企做運動,真係唔及有教練篤住做咁有效,加上自己做會就住就住,完全同有教練係兩回事,而家仲要唔知隔幾耐先開返,我d shape都唔知幾時先出現

回覆 引用 TOP

冇㗎喇。
你去健身版睇吓,個個喊哂口。
肥底嘅肥,瘦底嘅縮水。

冇啞鈴、冇barbell,
淨係靠body weight,
同埋跑步囉,keep住練氣,
唔係連氣都冇埋,開返gym俾你都做到扯蝦。
同埋keep住體能先,
到時唔洗pick up得咁辛苦。
唉,總之有乜keep乜啦。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-1-4 05:11 PM 發表

冇㗎喇。
你去健身版睇吓,個個喊哂口。
肥底嘅肥,瘦底嘅縮水。

冇啞鈴、冇barbell,
淨係靠body weight,
同埋跑步囉,keep住練氣,
唔係連氣都冇埋,開返gym俾你都做到扯蝦。
同埋keep住體能先,
到時唔洗pick up得咁辛苦。
唉,總之有乜keep乜啦。
其實徒手都可以做到好勁

淨係單槓已經有極多高難度動作可以練

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-1-4 18:06 發表

其實徒手都可以做到好勁

淨係單槓已經有極多高難度動作可以練
鬼唔知徒手可以做到好難?
唔係高難度就練到想練嘅嘢b架。
而家唔係耍雜技。

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-1-4 06:25 PM 發表

鬼唔知徒手可以做到好難?
唔係高難度就練到想練嘅嘢b架。
而家唔係耍雜技。
睇你追求啲乜

街頭健身啲動作,好多都需要極高體能

亦因此,練得到嗰啲動作,你自然周身肌肉

而且,純做gym舉鐵,練到肌肉,但未必練到平衡、協調

熄燈,鎖門,爆大鑊
喺屋企都可以做運動㗎

回覆 引用 TOP

天若有情
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-1-4 20:29 發表

睇你追求啲乜

街頭健身啲動作,好多都需要極高體能

亦因此,練得到嗰啲動作,你自然周身肌肉

而且,純做gym舉鐵,練到肌肉,但未必練到平衡、協調
如果你以為做gym就只係就咁拿起碌鐵舉起再放返低,我諗你不如學吓先至吹啦。

係呀 宜加仲要開下又停下
想練身型都唔係咁影....

引用:
原帖由 purplerain70 於 2021-1-4 11:39 PM 發表

如果你以為做gym就只係就咁拿起碌鐵舉起再放返低,我諗你不如學吓先至吹啦。
我就係實際識得一啲健身教練,操得好好睇,但,問佢做唔做到徒手倒立,佢做唔到

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hannahcclay 於 2021-1-5 10:30 發表

係呀 宜加仲要開下又停下
想練身型都唔係咁影....
開吓停吓好過完全唔開。
萬一執埋笠就攬炒喇。

多做運動,多跑步

回覆 引用 TOP

仲要初初開番gym又要重新pick up過晒, 咁樣來來回回都唔知幾時先練到, 所以開番頭幾次我都會配合埋emsculpt, 樓主可以試下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]