• 瀏覽: 6,845
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
好似又要隔離又要中介
有無可靠中介介紹

引用:
原帖由 tgl 於 2020-12-28 12:12 PM 發表

好似又要隔離又要中介
有無可靠中介介紹
最出名果兩間就好,睇吓有冇現成工人,太約5500~6000 每月人工, 幾千蚊 公司費!

如果請海外,印傭會好貴, 賓賓 一萬蚊公司左右

我地10月講,要下年2月尾印傭先到

回覆 引用 TOP

$14000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-12-28 03:52 PM 發表

最出名果兩間就好,睇吓有冇現成工人,太約5500~6000 每月人工, 幾千蚊 公司費!

如果請海外,印傭會好貴, 賓賓 一萬蚊公司左右
現有工人貴左咁多? 法定唔係4千8蚊嗎

引用:
原帖由 maychang2512 於 2021-1-4 06:23 AM 發表

法定最低工資 4千8! 你自己都未必去打最低工資人工啦⋯⋯ 我有個朋友 上個月請工人 5千5 先請到。

依家細路教育競爭太大了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 涼薄嘅感情 於 2021-1-5 07:04 PM 發表

法定最低工資 4千8!
很難了

回覆 引用 TOP

自己用apps會平小小?
https://www.helperplace.com

回覆 引用 TOP

隨便得幾千塊錢

回覆 引用 TOP

我失業, 我家姐姐都打算唔要了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-4 16:19 發表

法定最低工資 4千8! 你自己都未必去打最低工資人工啦⋯⋯ 我有個朋友 上個月請工人 5千5 先請到。
嘩!原來咁鬼貴...6000蚊仲要包食包住...

★Only want to have persons that a sincerity loves me★

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maychang2512 於 2021-1-4 06:23 AM 發表

中介手續費, 貴。

印傭中介手續費要過萬。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]