• 瀏覽: 2,442
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
一次的被傷害,對生活失去了信心,對愛情失去的嚮往,我還能相信愛情嗎

引用:
原帖由 半頁紫色的理想 於 2020-12-28 10:17 AM 發表

一次的被傷害,對生活失去了信心,對愛情失去的嚮往,我還能相信愛情嗎
不如考慮下出家做尼姑啦

引用:
原帖由 半頁紫色的理想 於 2020-12-28 10:17 AM 發表

單身最好

回覆 引用 TOP

引用:

一次失敗唔代表永遠 我都感情重創後 而家過得幾好呀所以其實 我都係想講可以重頭嚟過 情商就算幾重都好 未必係絕路 閂咗隻門上天會開返個窗畀你 唔好因為情傷 影響你對 愛情嘅信心 加油呀

愛情保鮮期有限……
一個人自由自在過得會更美好…

引用:
原帖由 飄雪. 於 2020-12-29 12:39 AM 發表

愛情保鮮期有限……
一個人自由自在過得會更美好…
一個人還會不會孤獨

引用:
原帖由 印度凸警 於 2020-12-28 03:36 PM 發表

不如考慮下出家做尼姑啦
這個職業係好去處

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-12-29 12:30 AM 發表

一次失敗唔代表永遠 我都感情重創後 而家過得幾好呀所以其實 我都係想講可以重頭嚟過 情商就算幾重都好 未必係絕路 閂咗隻門上天會開返個窗畀你 唔好因為情傷 影響你對 愛情嘅信心 加油呀
聽你一席話我瞬間對愛情充滿了憧憬

引用:
原帖由 半頁紫色的理想 於 2020-12-30 08:14 AM 發表

聽你一席話我瞬間對愛情充滿了憧憬
雖然情傷 但都唔好因為咁樣而對自己對人失去信心 如果識到新朋友平常心當朋友 如果遇到啱嘅自然會走埋一齊 但走埋一齊之前要確定呢個人是否認真踏實 可以嘗試 但亦都唔好拖拉太耐 或者我都算幾好彩 雖然情相好心亦都冇乜青春 (平時 對住 細個嘅一面或者係心裏面嘅我又或者我對住啲細嘅時候比較細啲) 竟然都畀我再遇到 我而家嘅現任其實我都算幾好彩 佢代我都好好不過係惡啲囉 當我好似細路仔咁管束不過啱㗎喇 人要識得喺痛苦中成長 同埋行返出嚟 唔好因為一時嘅挫折同痛苦 就對任何嘢有陰影 當自己過到困難嘅時候見到別人有困難 嘗試伸隻手去幫下 雖然唔知幫唔幫到 但係人哋有需要困難嘅時候 關心一下幫忙一下 其實等於幫到自己 但係大前提 要自己堅強 如果唔開心多啲搵網友傾計 開下貼身下囉 希望你都好似我咁好彩 早日遇到個錫你嘅人過去嘅嘢忘記就冇可能 但係學習放低啦當然諗起可能都會隱隱作痛 不過呢啲要傷得好心先會有 希望你畀我叻啦

曾經我前度話我係一個 敢愛敢恨嘅人 我覺得呢一隻歌好正依然睡公主-G.E.M. 鄧紫棋-JOOX,免費音樂隨身聽,一起來JOOX點播吧! https://joox.page.link/NUSsTN #JOOX #JOOXHK #JOOXMUSIC 我覺得好適合擺落我自己金蛇郎君嗰貼度 但係好耐冇喐嗰個貼就無謂為咗一隻哥特登摷返上嚟啦  我想同你講嘅係 每一個人嘅人生 都係屬於自己冇一個人可以去為自己嘅人生講一句說話除非父母親人 要記住每個人嘅人生裏面都會有高低起跌或者唔同嘅製與其實好同晤號都會過去 當面對唔好嘅時候應該點樣面對 點樣捱過其實全憑自己點樣諗就算得一個人都好 又或者身邊有好多人都好其實人生係屬於自己係善係惡 全憑自己去選取自己去選擇亦都只有自己最明白自己嘅內裏苦處除咗自己冇任何一個人可以否定你 究竟點樣去過自己嘅人生點樣取決全靠自己係善係苦 全憑自己一念之間全憑自己嘅選擇 所以唔好因為挫折艱難情傷 去做啲位自己嘅事應該諗下點樣同呢個傷痛就返出嚟 如果你唔開心想搵人傾計 搵唔到人或者你想搵我 你就搵我啦我會等你

回覆 引用 TOP

不必告訴我愛情已死

一個人更好加油

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-12-30 08:47 AM 發表

雖然情傷 但都唔好因為咁樣而對自己對人失去信心 如果識到新朋友平常心當朋友 如果遇到啱嘅自然會走埋一齊 但走埋一齊之前要確定呢個人是否認真踏實 可以嘗試 但亦都唔好拖拉太耐 或者我都算幾好彩 雖然情相好心亦都冇乜青春 (平時 對住 細個嘅一面或者係心裏面嘅我又或者我對住啲細嘅時候比較細啲) 竟然都畀我再遇到 我而家嘅現任其實我都算幾好彩 佢代我都好好不過係惡啲囉 當我好似細路仔咁管束不過啱㗎喇; ...
聽著你的愛情故事,是那麼的

引用:
原帖由 上啊 於 2020-12-30 10:15 AM 發表

不必告訴我愛情已死
你受傷係真嚴重

引用:
原帖由 雨中回收的朋友 於 2020-12-30 10:25 AM 發表

一個人更好加油
準備長期單身一人過嗎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]