• 瀏覽: 23,260
  • 回覆: 164
引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-6 06:06 PM 發表

類似晶體植入啦
但係老人家做嗰啲係換咗個人工晶體,呢個係植入塊鏡片囉
塊鏡片係咁樣
塊隱形眼鏡咁樣嘅?植入眼邊度架?

熱賣及精選
引用:
原帖由 我不是處女座 於 2021-1-10 09:25 PM 發表

但係依家唔係嗰個價錢架啦,多返小小

不過植入式隱形眼鏡比起傳統矯視,都貴ga wor

引用:
原帖由 深情的西瓜 於 2021-1-12 06:36 PM 發表

塊隱形眼鏡咁樣嘅?植入眼邊度架?
喺眼角膜後面

引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-6 06:06 PM 發表

類似晶體植入啦
但係老人家做嗰啲係換咗個人工晶體,呢個係植入塊鏡片囉
塊鏡片係咁樣
同埋你呢塊鏡片唔係最新
新嗰啲中間有個細窿架,要嚟平衡返啲壓力,安全好多

引用:
原帖由 深情的西瓜 於 2021-1-12 06:35 PM 發表

邊間做得最多植入隱形眼鏡?
ICL 真係唔知邊間多,smile 就去清晰嘅多,唔知會唔會ICL 嘅都過去做

引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-13 04:26 PM 發表

不過植入式隱形眼鏡比起傳統矯視,都貴ga wor
SMILE 交俾部機做咋嘛,肯定平啦

引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-13 04:29 PM 發表

喺眼角膜後面
https://1.share.photo.xuite.net/rtnews/113d5ae/18314167/986283511_m.jpg
咁都幾穩陣,唔會好似依家戴con咁會移位同埋甩出嚟

引用:
原帖由 我不是處女座 於 2021-1-14 06:18 PM 發表

ICL 真係唔知邊間多,smile 就去清晰嘅多,唔知會唔會ICL 嘅都過去做
咁都係睇啲醫生識唔識做呢種植入式架啫

引用:
原帖由 我不是處女座 於 2021-1-14 06:14 PM 發表

同埋你呢塊鏡片唔係最新
新嗰啲中間有個細窿架,要嚟平衡返啲壓力,安全好多
好似話啲鏡片有分V幾
你講話有窿嘅係V幾呀?

引用:
原帖由 我不是處女座 於 2021-1-14 06:18 PM 發表

SMILE 交俾部機做咋嘛,肯定平啦
做smile 醫生都要將打磨出嚟嘅組職拎走嘅,同埋有咩突發都係靠醫生臨場經驗
不過緊係ICL 牽涉多好多醫生嘅參與啦

引用:
原帖由 深情的西瓜 於 2021-1-15 11:28 PM 發表

咁都幾穩陣,唔會好似依家戴con咁會移位同埋甩出嚟
同戴con 係完全兩種概念,安全過戴con好多

引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-17 09:20 PM 發表

好似話啲鏡片有分V幾
你講話有窿嘅係V幾呀?
最新係V5,V5 先有窿喺中間

引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-17 09:23 PM 發表

做smile 醫生都要將打磨出嚟嘅組職拎走嘅,同埋有咩突發都係靠醫生臨場經驗
不過緊係ICL 牽涉多好多醫生嘅參與啦
咁你明點解要貴咁多囉
仲未計塊鏡片又要同你度身訂造呢

引用:
原帖由 kattina 於 2021-1-17 09:25 PM 發表

同戴con 係完全兩種概念,安全過戴con好多
但係會唔會有好似con咁移位或者細菌感染架?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]