• 瀏覽: 3,189
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
近來發現丟頭髮多了,是否冬天頭皮比較乾,所以丟多了,最怕洗頭時候,見到丟頭髮就好怕怕

唔油就隔日洗

回覆 引用 TOP

乾用護髮素同護髮油

回覆 引用 TOP

大家冬天有無洗頭嘅推介,可以丟少點頭髮?

回覆 引用 TOP

其實冬天都要轉d保濕d既洗頭水,頭皮同皮膚一樣都要跟天氣保養

引用:
原帖由 katie.0903 於 2020-12-20 02:28 AM 發表

其實冬天都要轉d保濕d既洗頭水,頭皮同皮膚一樣都要跟天氣保養
乜有保濕既洗頭水既咩
🤣

引用:
原帖由 觀世音菩薩 於 2020-12-19 01:29 PM 發表

近來發現丟頭髮多了,是否冬天頭皮比較乾,所以丟多了,最怕洗頭時候,見到丟頭髮就好怕怕
你去完街,唔好話成頭都係菌
你都成頭塵啦
訓覺又搞到個沈頭污漕哂
第二晚洗完頭,訓上去又污漕翻
🤣

引用:
原帖由 katie.0903 於 2020-12-20 02:28 AM 發表

洗頭水真係好難揀,我好多洗頭水都會用到頭癢,有些洗頭水係比較溫和,但係發現用頭皮機睇下個頭皮,係洗唔乾淨的。你哋用梗咩洗頭水,洗頭吹頭你地丟幾多頭髮?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yat69 於 2020-12-20 08:05 AM 發表

你去完街,唔好話成頭都係菌
你都成頭塵啦
訓覺又搞到個沈頭污漕哂
第二晚洗完頭,訓上去又污漕翻
🤣
你又講得好啱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yat69 於 2020-12-20 08:03 AM 發表

乜有保濕既洗頭水既咩
🤣
意思應該係洗出來把頭髮無咁乾,有些洗頭水係控油的,會比較乾的。用有氨基酸成份起泡的洗頭水就會比較溫和,頭皮冇咁亁

回覆 引用 TOP

冬天腎氣/血氣弱, 係會甩多d

引用:
原帖由 RReenn 於 2020-12-20 10:34 AM 發表

冬天腎氣/血氣弱, 係會甩多d
原來都有關係的,洗頭吹頭丟成三十幾條,嚇都嚇死我,冬天頭髮又乾點,洗完頭梳頭都難梳,又要研究買咩䕶髮素好。

回覆 引用 TOP

引用:

今日我無再用清爽控油洗頭水了,用了添康髮洗頭水,係用氨基酸成分起泡的

回覆 引用 TOP

無出街就可以唔洗既。而家市面有好多咖啡因洗頭水可以防掉髮

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-12-20 03:00 PM 發表

無出街就可以唔洗既。而家市面有好多咖啡因洗頭水可以防掉髮
日日都會外出,應該無咩機會唔洗頭,我頭皮比較敏感,易癢,所以咖啡因成分我無買度來用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]