• 瀏覽: 4,612
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
而家人奶變到好少好少,明明已經飲左好多上奶湯水,
但係奶量都仲係唔夠畀bb,仲有冇咩方法?

密D 泵? 埋身多D? 搵催乳師?
我個陣母乳唔夠佢食, 自己好緊張, 好在有朋友開解, 無壓力下會泵好D, BB食母乳唔夠我就補ENFINITxx, 見佢食得幾好

飲多d湯水,比bb多d啜奶,
或者好似樓上講補奶粉

回覆 引用 TOP

有人奶餵就固然係好喇,但唔夠都要補奶粉畀bb,總唔可以由bb餓親。你奶粉可以簡d似初乳嘅,對bb發展幾好。

引用:
原帖由 haluhaluboy 於 2020-12-18 04:38 PM 發表

有人奶餵就固然係好喇,但唔夠都要補奶粉畀bb,總唔可以由bb餓親。你奶粉可以簡d似初乳嘅,對bb發展幾好。
係囉,補奶粉bb都可以好健康,我自己都唔夠,個陣就補aptxmil essxnsis hmo。因為聽d姑娘話奶粉有隻3gl hmo,係初乳都有嘅成分,可以加強免疫力,bb冇咁易病。

引用:
原帖由 holeizai 於 2020-12-18 01:18 PM 發表

我個陣母乳唔夠佢食, 自己好緊張, 好在有朋友開解, 無壓力下會泵好D, BB食母乳唔夠我就補ENFINITxx, 見佢食得幾好
呢隻我識個有濕疹問題既BB飲緊,飲左排改善到

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 holeizai 於 2020-12-18 01:18 PM 發表

呢隻見成份都唔錯,加左乳鐵蛋白,可以加強抵抗力

主要都係按摩下,同埋飲多d上奶湯水~
記得要放鬆心情,唔夠就補奶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 男人心一字媽 於 2020-12-18 06:40 PM 發表

係囉,補奶粉bb都可以好健康,我自己都唔夠,個陣就補aptxmil essxnsis hmo。因為聽d姑娘話奶粉有隻3gl hmo,係初乳都有嘅成分,可以加強免疫力,bb冇咁易病。
我b補呢隻腸胃仲好好,奶粉有益生元組合可以保護返腸胃,依家日日都有poo,而且仲去得幾順同埋軟身。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
我覺得自己太辛苦不如轉奶粉好過
我個囡飲neuro飲左幾個月,我衣加都唔洗日日泵咁辛苦,遲d諗住加到全奶粉

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-12-21 12:59 PM 發表

呢隻見成份都唔錯,加左乳鐵蛋白,可以加強抵抗力
其實乳鐵蛋白對腸道系統都有益,但唔係隻隻奶粉都有加到

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-12-22 01:16 AM 發表

其實乳鐵蛋白對腸道系統都有益,但唔係隻隻奶粉都有加到
我之前睇乳鐵蛋白,就算係初乳都係得10%含量左右

回覆 引用 TOP

按摩呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]