• 瀏覽: 7,450
  • 回覆: 64
熱賣及精選
吾好講交幾多,不過點都要交 d 啦

引用:
原帖由 中ablelee 於 2020-12-17 12:52 發表

要我交家用, 我唔交... 佢話佢後生果時搵 600蚊一個月交 400蚊...吹脹 !
成年人一齊住俾家用基本責任,否則就係父母仲養緊你。
件事係你想做媽寶,你阿媽唔肯。完。

引用:
原帖由 qscwdvef 於 2020-12-17 01:39 PM 發表

吾好講交幾多,不過點都要交 d 啦
Agree x 2
唔養老母仲大大聲
流主小心岀街

引用:
原帖由 中ablelee 於 2020-12-17 12:52 PM 發表

要我交家用, 我唔交... 佢話佢後生果時搵 600蚊一個月交 400蚊...吹脹 !
佢要你俾幾錢返去啊?你返屋企食都要用錢買啦。

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-12-17 10:06 PM 發表

Agree x 2
唔養老母仲大大聲
流主小心岀街
又見到你笑死好似恐嚇咁

唔怪你,你老母唔識教仔在先,養到你變廢青啃老,千錯萬錯都係你老母既錯,咁得未呀?

一定是黃C,自己永遠是對的·

引用:
原帖由 中ablelee 於 2020-12-17 12:52 PM 發表

只有暴徒黃屍有呢諗法,不過黃屍既父母都係黃屍,低死

引用:
原帖由 Demetrius 於 2020-12-18 11:55 PM 發表

唔怪你,你老母唔識教仔在先,養到你變廢青啃老,千錯萬錯都係你老母既錯,咁得未呀?
流主係四十幾中女。

比家用係你的責任

多多少少比D啦

引用:

樓主你在另一標題說已經47碎,即係呀媽養咗你半世,你仍然冇交過家用,實在真係太過份啦!同住一間屋應該互相分擔責任,冇理由白食白住,水電煤,管理費,差餉,每日3餐都是必要開支 ,你父母已是年老的退休人士,冇可能要他倆老負擔所有費用,做人唔可以咁自私,咩都唔理架!

引用:
原帖由 中ablelee 於 2020-12-18 10:34 PM 發表

我無錢。。。。你小心。。。。
你話人工低,唔能夠做藉口,人係要有責任感,唔俾多,可以俾少,一點心意係要有的!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]