• 瀏覽: 2,701
  • 回覆: 37
我同男朋友一齊三個月,他離婚8年,有一個囡。
因為我既收入比他高,所以一開始拍拖。我哋就話大家夾錢,每人攞幾千出嚟。而個pool 佢比我管,基本上每個月都有錢淨。我就會儲起佢。
試過幾次我同佢個囡出街,買少少野比佢個囡,我都冇計返錢。之後男朋友會同我講(多謝)。亦同我哋嘅朋友講,話搵唔到一個對佢同阿囡咁好既女人。
但近呢兩個星期,佢話計返我之前同佢上淘寶買啲野(幾百蚊)同佢個囡出街啲錢!
點解佢會同我計,個心好唔舒服

佢可能想同你分手。

回覆 引用 TOP

好男人黎

回覆 引用 TOP

你又唔係佢老婆 你係佢女朋友啫, 到時佢老婆返黎 佢好難同你計數, 所以D數唔想咁唔清唔楚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tikyan 於 2020-12-12 09:17 PM 發表

因為我既收入比他高,所以一開始拍拖。我哋就話大家夾錢,每人攞幾千出嚟。而個pool 佢比我管,基本上每個月都有錢淨。我就會儲起佢。
試過幾次我同佢個囡出街,買少少野比佢個囡,我都冇計返錢。之後男朋友會同我講(多謝)。亦同我哋嘅朋友講,話搵唔到一個對佢同阿囡咁好既女人。
但近呢兩個星期,佢話計返我之前同佢上淘寶買啲野(幾百蚊)同佢個囡出街啲錢!
...
係咪覺得內疚呢?見你係一個好女仔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tikyan 於 12/12/2020 21:17 發表

...
俾時間睇遠d至知答案

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tikyan 於 2020-12-12 09:17 PM 發表

...
擔櫈仔等下文

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念

回覆 引用 TOP

可能男朋友唔想覺得係呃緊你錢, 計翻錢俾你個心會舒服啲, 怕俾外人說他食軟飯?🤔

回覆 引用 TOP

暫時WhatsApp,同平時對話都未有異樣。不過佢近排工作忙左好多。
其實我知呢段關係,要行落去唔容易!我亦唔係個小朋友媽咪。我自己嘅閨密,都同我講,你值得搵個更好。

回覆 引用 TOP

引用:

...
你都識得講 佢畀你窮 或者佢想問你拎返啲錢 幾百蚊佢可以帶囡囡去食嘢買嘢 如果你係愛 呢個男人 你應該理解下佢同你計返嘅原因 究竟係因為呢個男人冇錢 聽晚是要同你清清楚楚 呢啲你要自己睇 其實 揀適婚有仔女嘅人拍拖 你要問自己接唔接受到 有冇問題 唔好講錢 你接唔接受到佢有仔女 而將來你同呢個男人如果自組家庭的話 你同佢有仔女 你又加唔介意佢抽另外嘅時間同金錢 比原本 佢呢個大女呢 你真心問自己 介唔介意男朋友 只係將老公會咁樣做呢 我前度同現任 都係有個去有仔女嘅人 亦都因為我自細嘅經歷 我對呢啲嘢係深切明白度 男女嘅感情係唔牽涉喺小朋友嗰度 但係首先你要問自己 你係咪可以做到永遠都唔介意 唔淨止錢 可能會畀咗囡囡 或者前妻 仲有時間 始終 係佢囡囡 你將來如果同佢自組家庭有仔女 你亦都唔可以咁自私 勉強佢 只係錫你同佢嘅仔女 而忽略咗佢個大女 咁樣對小朋友好無辜好無情 除咗睇個男人係咪真係愛你之外  仲要睇下你自己 係咪真係唔介意行呢條路 好老實話畀你聽 幾前路唔容易行 你首先問自己介唔介意 但係我可以做得到 唔係我叻 係呀因為我自小嘅經歷 明白到好多嘢 係好無奈好無辜 深深明白 但要喺之間攞個平衡 唔容易

也許是想和你分手了,注意啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-12-14 04:06 AM 發表

你都識得講 佢畀你窮 或者佢想問你拎返啲錢 幾百蚊佢可以帶囡囡去食嘢買嘢 如果你係愛 呢個男人 你應該理解下佢同你計返嘅原因 究竟係因為呢個男人冇錢 聽晚是要同你清清楚楚 呢啲你要自己睇 其實 揀適婚有仔女嘅人拍拖 你要問自己接唔接受到 有冇問題 唔好講錢 你接唔接受到佢有仔女 而將來你同呢個男人如果自組家庭的話 你同佢有仔女 你又加唔介意佢抽另外嘅時間同金錢 比原本 佢呢個大女呢 你真心問自己 ...
多謝你既留言。
其實係佢比返錢我,唔係佢問我攞返錢。我知呢段路唔易行。我的確好愛佢,所以冇計較任何野。甚至當佢個囡係自己個囡。

引用:
原帖由 Tikyan 於 2020-12-14 12:55 PM 發表

多謝你既留言。
其實係佢比返錢我,唔係佢問我攞返錢。我知呢段路唔易行。我的確好愛佢,所以冇計較任何野。甚至當佢個囡係自己個囡。
同我一樣囉其實佢都係唔想洗你錢啫 呢啲係佢哋男人嘅尊嚴 既然佢鍾意咁樣 你咪有得佢囉 如果佢前妻唔喺度你還可以當佢囡囡係自己出 當日子耐咗或者小朋友有啲乜嘢問題需要佢需要分身過去嗰邊你真係要諗清楚你係咪真係可以90個percent可以唔介意 你初初熱戀可能會唔介意 時間耐咗 或者個小朋友出事要你長期當自己小朋友咁付出你係咪真係可以做得到 或者真係接受得到你真係要諗清楚 呢一樣嘢唔係淨係講下咁簡單

不如你都坦白咁問佢 情侶間貴乎坦誠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-12-14 12:58 PM 發表

同我一樣囉其實佢都係唔想洗你錢啫 呢啲係佢哋男人嘅尊嚴 既然佢鍾意咁樣 你咪有得佢囉 如果佢前妻唔喺度你還可以當佢囡囡係自己出 當日子耐咗或者小朋友有啲乜嘢問題需要佢需要分身過去嗰邊你真係要諗清楚你係咪真係可以90個percent可以唔介意 你初初熱戀可能會唔介意 時間耐咗 或者個小朋友出事要你長期當自己小朋友咁付出你係咪真係可以做得到 或者真係接受得到你真係要諗清楚 呢一樣嘢唔係淨係講下咁簡單
我都覺得佢係尊嚴問題!其實我都經常問自己,如果我同佢將來有小朋友,我可唔可以仲當佢個囡係自己個囡?!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]