• 瀏覽: 13,147
  • 回覆: 168
引用:
原帖由 蠱你明 於 2020-12-4 04:48 PM 發表

今時今日咁嘅經濟環境,拍拖/同居還可以,但結婚就要計畫好多,尤其是錢,住邊,BB成長費用等等。

但女友話現在結婚反而慳好多,可以話因為疫症,不想打搞大家,婚禮不搞,雙方家長親友無話可說,咁就慳好多。

渡蜜月也慳番,因為世界各地疫情比香港更嚴峻,親友也無藉口話我地孤寒。

而且現在搵啲二手減價盤也多咗,慳埋啲錢畀首期好過。

她心水好清,真喺好心急同我結婚喎,咁我作為男人唔通say no咩,而且 ...
唉……咁就害咗個小孩子喇~

引用:
原帖由 蠱你明 於 2020-12-4 04:48 PM 發表

今時今日咁嘅經濟環境,拍拖/同居還可以,但結婚就要計畫好多,尤其是錢,住邊,BB成長費用等等。

但女友話現在結婚反而慳好多,可以話因為疫症,不想打搞大家,婚禮不搞,雙方家長親友無話可說,咁就慳好多。

渡蜜月也慳番,因為世界各地疫情比香港更嚴峻,親友也無藉口話我地孤寒。

她心水好清,真喺好心急同我結婚喎,咁我作為男人唔通say no咩,而且 ...
驗左DNA未

恭喜你,成功造人!跳級做埋老豆!

回覆 引用 TOP

驗咗DNA先諗下一步
川式迫婚就係話自己個肚有咗。。。。

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命
婚禮不搞+蜜月慳番+心急買樓結婚=明搵你笨呀便宜老豆

回覆 引用 TOP

諗清楚唔好害咗個小朋友

回覆 引用 TOP

咁你又攪人 人地都有老豆老母生 攪之前唔講清楚 而家懶人地屈你 咁你條蟲又點解識得入洞

忘記過去,面向前方,一個信念,理想必定達到

回覆 引用 TOP

引用:

恭喜你囉就快做人老竇~

結婚吧

回覆 引用 TOP

如果係你經手,執到了,有幾多個港女會咁樣搞個婚禮

回覆 引用 TOP

條女話:「人哋個個都戴套,係你唔戴!咁唔係你係邊個。」

恭喜晒!只要個B唔係黑人就得架喇...

一於請佢去台灣旅行,記得帶個大d既旅行喼,3人去1人返,就咩問題都解決晒啦

引用:
原帖由 蠱你明 於 2020-12-4 16:48 發表

你快能D去死喇,有左,即係你個卜街冇帶袋喇。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]