• 瀏覽: 3,959
  • 回覆: 63
引用:
原帖由 門前送行 於 2020-12-2 09:09 PM 發表

我諗我第一次煮飯果陣時,唔好話你,連伯有都未出世
越諗越滾,教阿伯刁西
有啲唔係好明你意思

熱賣及精選
引用:
原帖由 902chok 於 2020-12-2 10:29 PM 發表

冇寸你喎我是有家教的人。
簡單講句我由一開始話用1:1煮飯,你話"唔得",會變成粥,由一個未煮過飯的細路去"否定"一個煮佐幾十年的人,唔係寸係乜

引用:
原帖由 902chok 於 2020-12-2 10:33 PM 發表

有啲唔係好明你意思
你的理解能力好有問題,"窮人的孩子早當家"即是話我好細細個陣都識煮飯,煮了幾十年比一個扮教授教,唔似你地咁幸福

引用:
原帖由 902chok 於 2020-12-2 10:31 PM 發表

你理解錯,你跟返啲帖文睇佢承上啟下嘅意思,我接住你的帖講,意思即係代表我自己係傻瓜。
裙腳仔,我講埋你聽都未怕,"任何一間"電飯煲製造商都唔會係膠量壞上同說明書上建議D客戶用幾多米要用幾多水,另外我話煲了一煲飯是呃鳩你,仲話自己有家教,你唔好笑死人啦

引用:
原帖由 902chok 於 2020-12-2 10:32 PM 發表

係識全程洗米過程煮飯,炒煮餸就唔得。
根本你未煮過飯,我更係知你唔識炒餸啦,仲有你問過伯母未?

引用:
原帖由 902chok 於 2020-12-2 10:32 PM 發表

係呀有咩唔明可以問佢~
一個成年人,自己會有分析能力,獨立思想,人雲亦雲(阿媽都咁話)你應該識得多過伯母,再唔明上網揾答案,小事先問阿媽,而家D年青人

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-12-2 10:14 AM 發表

只係睇到佢乜都5識用有D擔心
唔識用點做家務?

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-12-3 08:26 AM 發表

飯煲開爐洗衣機佢就識其它………………
你亞媽如何湊大你?

引用:
原帖由 門前送行 於 2020-12-3 03:10 AM 發表

裙腳仔,我講埋你聽都未怕,"任何一間"電飯煲製造商都唔會係膠量壞上同說明書上建議D客戶用幾多米要用幾多水,另外我話煲了一煲飯是呃鳩你,仲話自己有家教,你唔好笑死人啦
我唔係仔#24已經講咗,你原來咁樣猜度我算啦怕咗你冇嘢傾唔同你吹水啦。。。

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-12-3 08:32 AM 發表

唉………電話都5係好識用
本來諗住傾偈吹吹水估唔到會咁,唔想影響你個post打攪晒拜拜。

自己也得學會煮飯

孝順

There a place call restaurant.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]