• 瀏覽: 43,165
  • 回覆: 199
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 03:06 PM 發表

連少少 鐘意也冇呢?能培養?
其實唔鐘意咁點解要培養呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 AM 發表

我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個 “一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔“白頭到老”嘅人?

或者有冇“師兄”有這些親身經驗?
呢啲嘢問你細佬就有答案。

回覆 引用 TOP

如果佢而家都唔好睇,日後只會愈來愈難睇...
如果佢而家無錢,又無咩上進心,大部分既人只會年紀愈大愈窮
如果佢性格缺點你而家都頂唔順,佢年紀愈大個缺點可能會愈加明顯

培養前提係唔討厭,最好有好感
如果你一眼望落去佢好多野你都接受唔到,唔好認為結婚會改變到一個人
尤其女人,婚前都唔打扮,婚後又忽然打扮起來?或者有小朋友照顧之下仲會打扮自己?

唔中意, 就唔好一齊, 無謂浪費雙方時間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 03:06 PM 發表

連少少 鐘意也冇呢?能培養?
試下屌多幾次或者會有愛意呢!

回覆 引用 TOP

大把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 發表

我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個 “一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔“白頭到老”嘅人?

一開始唔鍾意去到兩人相愛,中間必須要有好長既時間比大家互相了解,理解左對方性格後,性格同自己相合既就係埋一齊,即使係樣一般。

回覆 引用 TOP

咁就要睇下佢其餘優點
可唔可以蓋過呢堆缺點
如果唔係
我覺得係唔能夠培養
而對方唔適合自己
更加唔駛迫自己同佢過人世🤨🤨🤨

回覆 引用 TOP

我有親身經歷,返工中未能分享

為理想而奮鬥,為成功而享受!

回覆 引用 TOP

一D好感都無?定直頭唔鐘意 討厭個女仔?兩回事
你要一見鐘情果D 我學生時代之後再無試過一見鐘情啦

年紀大左我更在意相處上舒服 
如有少少好感 既然唔知 咪試下囉 唔岩再分開 男人有咩蝕底
記得畢業後做野遇到個姣既 條女聽聞換過好多仔 公司同事活動唱K條女成日抱住我隻手 胸壓我 
整體我應該麻麻條女 樣普通大波但矮 試下囉反正好耐無拍拖 之後去完一次旅行就走左
有時feel到既 夾唔夾唔試過點知姐 拍拖唔係應該享受過程 多過結果咩 鐘意拍左拖就包生仔咩
當然前題係你無目標 有目標就上啦 試下追啦 仲諗咩唔鐘意既女姐 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 AM 發表

making love out of nothing at all

回覆 引用 TOP

有可能,但是幾率不大

回覆 引用 TOP

一開始唔鐘意,之後少少鐘意,再之後就中出,最後就飛。

回覆 引用 TOP

引用:

試過,但唔鍾意點就係唔鍾意,拍咗一年最後都係分手……

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]