• 瀏覽: 43,204
  • 回覆: 199
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 AM 發表

我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個 “一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔“白頭到老”嘅人?

或者有冇“師兄”有這些親身經驗?
日久生情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 03:06 PM 發表

連少少 鐘意也冇呢?能培養?
上左先講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 AM 發表

我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個 “一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔“白頭到老”嘅人?

溝到先講😂😂😂

回覆 引用 TOP

人人感覺都不同

回覆 引用 TOP

除非永遠在孤島

佛渡有情

回覆 引用 TOP

引用:

需要女方注入大量物質金錢先可有效培養,但感情都可能會凋謝。

回覆 引用 TOP

引用:

流煮有條好討厭既女?問吓條女討唔討厭你先啦!如果唔討厭,順其自然啦!

回覆 引用 TOP

你識嘅新朋友,唔係你而家可以去改變佢,
係以前人哋改變咗佢。
要從新改變一個人,比改變自己更難。
..............................................................
.我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個
“一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔
“白頭到老”嘅人?
..............................................................
.樓主既然禁注重一個女人嘅外表,咁....你呢條女一眼
望去都唔鍾意,就無謂浪廢自己精神同時間去培養,
係唔會有好結果架。

回覆 引用 TOP

引用:

順其自然就可以,
但都要打醒精神,
不要受到虛假的迷惑。

大多數男女,隨着年齡增長,
如沒有定期美容保養,都無法保持到結婚前的外表和形態。

如果一個女人會散發出吸引力,
就算是樣唔靚、聲唔靚,都愈睇愈順眼、
把聲愈聽愈好聽。

不過,如果完全無得揀,
四周圍,都只得一個女人,
即使是不美麗,
作為男人,在男人的心理上,
的確會退而求其次、
繼而寧有勿缺,缺而求其有、
連不美麗的都肯制、都想要。

這源自人類大腦的一項機制,
受到「要繁殖」的
動物原始獸性驅所驅使。

三重腦:
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/三重脑

因此,在此(四周圍只得一個女人)情況下,
作為男人,一要諗清諗楚,確定真係值得想要,
先至好下功夫出擊。

如果不美,但也要旺夫、利夫。
作為老婆,能帶旺老公事業的,
也代表有不拖累老公的汗馬功勞。

諸葛亮的老婆,也是千揀萬揀,揀了一個才智過人的女人。
https://www.sohu.com/a/388850512_120388727

愛情心理測驗(1):
https://www.beauty321.com/post/36277

愛情心理測驗(2):
https://www.beauty321.com/post/36686

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮🐥
▶️🐥🐣✨🌏🌟

回覆 引用 TOP

可以中出試下先!

回覆 引用 TOP

引用:

砌到佢有感情咪得囉

回覆 引用 TOP

引用:

中出幾次就有感情架嗱

回覆 引用 TOP

引用:

近水流台也會先得月,所有感情,都是培養出來的,包括一見鐘情,也有歡喜冤家,只是,有沒有這個緣份給你培養而已!

引用:
原帖由 123people 於 2020-12-1 08:12 AM 發表

近水流台也會先得月,所有感情,都是培養出來的,包括一見鐘情,也有歡喜冤家,只是,有沒有這個緣份給你培養而已!
一見鐘情就容易一齊

引用:
原帖由 天屯元 於 2020-12-1 08:16 AM 發表

一見鐘情就容易一齊
但也要培養感情,否則,好容易就散的。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]