• 瀏覽: 43,158
  • 回覆: 199
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 AM 發表

我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個 “一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔“白頭到老”嘅人?

或者有冇“師兄”有這些親身經驗?
老實講就算你搵到個覺得滿意嘅人,到相處第六第七年就會覺得對方乜野都唔順眼。

回覆 引用 TOP

好難,朋友變戀人都係雙方互有好感嘅

回覆 引用 TOP

可以,感情本來是可以培養的,去吧

回覆 引用 TOP

感情是一人一步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-11-29 07:22 AM 發表

我想問 。有冇心理測驗 測試自己 是否願意和一個 “一開始就不喜歡”(指其外表 聲線和工作)的女仔“白頭到老”嘅人?

感情本嚟就系慢慢培養嘅,但如果真嘅系三觀唔合嘅人系莫法培養嘅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 29-11-2020 07:22 AM 發表

上床後可能令你念念不忘!🔥

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-11-29 12:16 發表

培養出來的感情感覺唔會係真愛,只係對住時間長產生依賴感,個人感覺
唔係真愛又似乎不會,上幾代的人有多少夫妻是自由戀愛結婚,還不是大部份同諧到老,繁衍後代,當然要互相付出關懷和體諒,還有是沒有外間誘惑;今時今日結婚時卿卿我我,冷卻後你你我我,皆因外來的影響因素太多,什麼真愛情,口講而矣!

引用:
原帖由 求知客 於 2020-11-30 12:27 PM 發表

唔係真愛又似乎不會,上幾代的人有多少夫妻是自由戀愛結婚,還不是大部份同諧到老,繁衍後代,當然要互相付出關懷和體諒,還有是沒有外間誘惑;今時今日結婚時卿卿我我,冷卻後你你我我,皆因外來的影響因素太多,什麼真愛情,口講而矣!
舊一代個思想根本都唔同

回覆 引用 TOP

一開始表面
女人睇男人
錢財
才華
樣貌
身材
男人睇女人
樣貌
身材

回覆 引用 TOP

除非佢真係有d你好鐘意嘅特質,如果唔係,一開始唔鐘意,之後都好難。。。

回覆 引用 TOP

寂寞就如自己

回覆 引用 TOP

上完床可能先知人地有內在美好岩胃口都唔定,不過如果一開始就臭串睇唔起你的話咁唔該一腳申開佢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]