• 瀏覽: 1,455
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
我想挽救我嘅家,捉我老公坐低傾過,佢唔敢正視我,亦都唔敢肯定咁答我問題,只係一直否認同外面個所謂朋友有嘢,我問佢呢個月成日出街約乜人食飯,成日想去見乜人,其實係佢心目中已經好清楚,我都好清楚,同朋友成日去食飯都唔會食咁多個鐘,下午4點幾出去,夜晚成2點先返,究竟乜嘢朋友先會需要咁多時間陪佢,連老婆仔女都唔理,大家都好清楚。我相信佢同個朋友已經上埋床,一個月時間都冇就已經上得床,個女人都唔會好得去邊,佢仲係已經知道我老公結咗婚,有兩個好細嘅仔女,仲同我講同我老公冇嘢,只係朋友,叫我相信我老公,我覺得好可笑。你兩個係一齊已經係事實,無論我想點挽救都挽救唔到,我自己會慢慢放低,慢慢放棄,我相信我哋離婚係遲早嘅事,而家你話兩個仔女咁細會影響佢哋,我反問你同你前妻分開咗,兩個仔女都跟佢,而家咪一樣過得咁開心,唔好再用小朋友做藉口繼續留係度當我係工人,其實冇你我哋可能會更開心。。。。以後我唔會再當你係我老公,我只會做返我自己,唔再為你改變,我同你只會講錢,唔再講心,我還你自由,做對有名無實嘅夫妻

你問我係咪後悔同你一齊,我話你知——係,可以嘅話我唔想認識你,唔想同你開始過。。。

引用:
原帖由 mandy.fung 於 2020-11-28 08:28 AM 發表

我想挽救我嘅家,捉我老公坐低傾過,佢唔敢正視我,亦都唔敢肯定咁答我問題,只係一直否認同外面個所謂朋友有嘢,我問佢呢個月成日出街約乜人食飯,成日想去見乜人,其實係佢心目中已經好清楚,我都好清楚,同朋友成日去食飯都唔會食咁多個鐘,下午4點幾出去,夜晚成2點先返,究竟乜嘢朋友先會需要咁多時間陪佢,連老婆仔女都唔理,大家都好清楚。我相信佢同個朋友已經上埋床,一個月時間都冇就已經上得床,個女人都唔會好得去邊 ...
仔女為重,
大人仲可以忍下~唔出聲。

有d女人思覺失調 事實擺在眼前 都可以掙著眼講大話(我認識此等女人) 
其實做有名無實的夫妻也便宜了他 可以做到拋夫棄子才是勝利(挽救婚姻)之道(有d出軌女人反而可以做到此點)
男人可以這樣原因 是他們認為太太唔會放棄婚姻 最大原因是唔會放棄子女
所以結局如何他們也是贏家

引用:
原帖由 87er 於 2020-11-28 12:18 PM 發表

仔女為重,
大人仲可以忍下~唔出聲。
等仔女大小小去返學,我就會做我應該做嘅嘢

引用:
原帖由 ricktse 於 2020-11-28 12:22 PM 發表

有d女人思覺失調 事實擺在眼前 都可以掙著眼講大話(我認識此等女人) 
其實做有名無實的夫妻也便宜了他 可以做到拋夫棄子才是勝利(挽救婚姻)之道(有d出軌女人反而可以做到此點)
男人可以這樣原因 是他們認為太太唔會放棄婚姻 最大原因是唔會放棄子女
所以結局如何他們也是贏家
放棄丈夫可以,但唔可以放棄子女,子女係無辜,既然佢心思都放係個女人度,咁佢都唔會點理兩個仔女,到咗適當時候我會離婚,然後一人一個小朋友

引用:
原帖由 mandy.fung 於 2020-11-28 12:24 PM 發表

等仔女大小小去返學,我就會做我應該做嘅嘢
你覺真係冇得抆,
就趁小朋友仲細冇乜感覺,
讀小學前考慮去向。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mandy.fung 於 2020-11-28 12:27 PM 發表

放棄丈夫可以,但唔可以放棄子女,子女係無辜,既然佢心思都放係個女人度,咁佢都唔會點理兩個仔女,到咗適當時候我會離婚,然後一人一個小朋友
男人對子女的愛護 當然不及太太 所以他們就恃着這點
現在當然說得輕鬆  除非不是跟他同住(眼不見為乾淨) 否則
將來你要面對的 可能是變本加勵 所以EQ要很高才可以

回覆 引用 TOP

寧願相信世界上有鬼,也唔好相信男人嘅嘴,男人女人有時候話都不可信。

回覆 引用 TOP

男人嘅嘴呃人嘅鬼哦,定系信自己好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mandy.fung 於 2020-11-28 12:27 PM 發表

襯小朋友仲係細既時候就要做
暫時小朋友仲係白紙一張
樓主可以循循善誘咁教導小朋友有關你地大人關係
好過小朋友大過之後而自己去接觸呢個問題
仲有,就係法庭唔會將小朋友既撫養權分比父母各一
咁樣做法,係會影響兩個小朋友既成長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mandy.fung 於 2020-11-28 09:30 AM 發表

你問我係咪後悔同你一齊,我話你知——係,可以嘅話我唔想認識你,唔想同你開始過。。。
咁樣心情一齊生活好辛苦喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mandy.fung 於 2020-11-28 08:28 AM 發表

我想挽救我嘅家,捉我老公坐低傾過,佢唔敢正視我,亦都唔敢肯定咁答我問題,只係一直否認同外面個所謂朋友有嘢,我問佢呢個月成日出街約乜人食飯,成日想去見乜人,其實係佢心目中已經好清楚,我都好清楚,同朋友成日去食飯都唔會食咁多個鐘,下午4點幾出去,夜晚成2點先返,究竟乜嘢朋友先會需要咁多時間陪佢,連老婆仔女都唔理,大家都好清楚。我相信佢同個朋友已經上埋床,一個月時間都冇就已經上得床,個女人都唔會好得去邊 ...
首先係: 你想挽救? 還是想問責?

想挽求, 就無需要追問佢有冇出去滾, 有與無都唔重要.

反而要想下, 點解對方寧願出去同「朋友」, 都唔想留係屋企.

自己對老公既態度, 有冇問題. 有冇比一個開心快樂既家佢?

有啲女人將仔女放係第一位, 老公就變左地底泥..........結局當然, 大家可以想到.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]