• 瀏覽: 4,541
  • 回覆: 57
...........有冇人同我一樣戴口罩之後皮膚差咗好多🤢

皮膚科醫生話帶口罩必會刺激到皮膚,接受現實…我口罩cover既skin有濕疹就係一直唔斷尾有個"控"印,陰雲不散咁…醫生話長時間帶口罩係難d好....

起哂粒粒ARHHHHH

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-11-29 11:47 PM 發表

皮膚科醫生話帶口罩必會刺激到皮膚,接受現實…我口罩cover既skin有濕疹就係一直唔斷尾有個"控"印,陰雲不散咁…醫生話長時間帶口罩係難d好....
好慘........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 尋找伯樂千里馬 於 2020-11-27 05:50 PM 發表

...........有冇人同我一樣戴口罩之後皮膚差咗好多🤢
我都係差咗, 跟住化妝又痴哂喺個口罩度🤦🏻‍♀️

回覆 引用 TOP

唔差嘅話我會覺得出奇啲

認真,戴咗口罩,呼吸啲濕氣持續循環喺塊臉上,咁潮濕,想皮膚好都難

回覆 引用 TOP

我都是

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-11-29 11:47 PM 發表

咁冇得救??

大家都好明白
我有試過搽肌研極潤gor d 但都冇乜分別咁

引用:
原帖由 尋找伯樂千里馬 於 2020-12-2 02:34 PM 發表

大家都好明白
我用estee lauder,好jor一段時間,依家又起過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 尋找伯樂千里馬 於 2020-12-2 02:30 PM 發表

咁冇得救??
醫生叫我接受現實…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 尋找伯樂千里馬 於 2020-12-2 02:34 PM 發表

大家都好明白
try try ORBIS個化妝水,個人嚟講gok得幾好~
or可以去做facial, 我去開嗰間ok, 年頭開始keep住做到而家塊面都冇事

引用:
原帖由 Amber貓奴 於 2020-12-4 05:06 PM 發表

try try ORBIS個化妝水,個人嚟講gok得幾好~
or可以去做facial, 我去開嗰間ok, 年頭開始keep住做到而家塊面都冇事
我都想買ORBIS, 但自從佢地退出香港,就唔知邊度有得買

整天戴著口罩,下巴那塊都要脫皮了

回覆 引用 TOP

皮膚係差咗,冇辦法都要戴

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]