• 瀏覽: 6,368
  • 回覆: 38
拍拖嘅時候真係乜都好,結婚之後就開始出問題,BB出世後更加嚴重,一般發脾氣都忍忍,但點忍都會有爆嘅一日,係無錯就真係忍唔到,唉,我都知道女人生完仔會有壓力,但其實我都有架,好辛苦

引用:
原帖由 vc9394 於 2020-11-27 10:34 AM 發表

拍拖嘅時候真係乜都好,結婚之後就開始出問題,BB出世後更加嚴重,一般發脾氣都忍忍,但點忍都會有爆嘅一日,係無錯就真係忍唔到,唉,我都知道女人生完仔會有壓力,但其實我都有架,好辛苦
好多香港已婚男人都有類似問題,你並不孤單。

回覆 引用 TOP

生仔後是會出現好多生活問題,要互相溝通及體諒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vc9394 於 2020-11-27 10:34 AM 發表

組織家庭大家都要有責任,嘗試放鬆,開心又一日唔開心又係一日,點解揀唔開心呢?搵d興趣減吓壓!

回覆 引用 TOP

引用:

身同感受,加油,多想一下美好的日子

回覆 引用 TOP

真係?

回覆 引用 TOP

倆個一齊睇 mark gungor

https://youtu.be/nWkPOFz3RSk

回覆 引用 TOP

thx各位
其實今次都唔係第一次有咁嘅諗法,唉,等過幾日
又無事,只係搵個平台講出嚟,我都驚自己谷爆仲麻煩

引用:
原帖由 vc9394 於 2020-11-27 01:59 PM 發表

thx各位
其實今次都唔係第一次有咁嘅諗法,唉,等過幾日
又無事,只係搵個平台講出嚟,我都驚自己谷爆仲麻煩
Welcome, 快啲同你老婆一齊去睇片

回覆 引用 TOP

免費屌西嘅代價,不如將個細路掉落街喇

回覆 引用 TOP

引用:

好多時係人既問題,未必完全關經濟,物質事,女人好感性,一睇唔順眼就黎料,反而男人睇好多野都係小事。

回覆 引用 TOP

引用:

BB剛出世及成長期,夫婦應該同心協力,如果你愛你太太,請多體諒及關心她,她會感受到及記住你的好,將來仔女大了,太太也會好好待你的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 惠風舒暢 於 2020-11-27 03:15 PM 發表

婚後女人會很辛苦,要互相溝通及體諒。
婚後女人點辛苦法?

回覆 引用 TOP

人生 得生和死是大事之外 其他都係小事祝福生活愉快

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]