• 瀏覽: 3,860
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
已有個15歲女,兩人分房瞓了10年以上!
平時在家說話不多於5句!
年早在女兒4-5歲時已想分開,但由於有小朋友關係,我忍耐了!因不想影響小朋友,

如今有另一個人在我生命中岀現了,日日傾電話,發MSG,又好關心我,大家都知道對彼此有感覺,我想同佢發展,係咪時候要切抵分開呢?

首先是經營好自己的家庭,比什麼都重要!分房10多年?你那種可能一點沒影響夫妻生活!

引用:
原帖由 情商為零的人 於 2020-11-27 06:36 AM 發表

首先是經營好自己的家庭,比什麼都重要!分房10多年?你那種可能一點沒影響夫妻生活!
更正一下
分房10年多,沒有肢體接觸,更莫講話夫妻生活!

回覆 引用 TOP

噉嘅婚姻,有咩意義架。呢?仲不如早日放手,尋的生命中整定嘅嗰個人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 晚間失控的手機 於 2020-11-26 11:49 PM 發表

年早在女兒4-5歲時已想分開,但由於有小朋友關係,我忍耐了!因不想影響小朋友,

如今有另一個人在我生命中岀現了,日日傾電話,發MSG,又好關心我,大家都知道對彼此有感覺,我想同佢發展,係咪時候要切抵分開呢?
分房成10年咁耐而家先想正式分開?

回覆 引用 TOP

丹凤眼、大舌头、小脑瓜、没人爱
分開也許系一種解脫,都10年了,喺一起冇意義了吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 晚間失控的手機 於 2020-11-26 11:49 PM 發表

假如有一日,是女兒發現母親內心出軌,妳覺得冇問題,那就好辦事

回覆 引用 TOP

家庭重要,仲系你嘅愛情重要,呢就要讓你自己衡量了。

回覆 引用 TOP

其實我已決定放開大家,不過未知怎開口!
又做冬,又過年,邊個時機最合適呢?

至於另一個人,究竟同唔同佢開始,我未決定!
但同佢傾偈多過同屋企果個,我病,佢又好關心我!我有諗過是否我長期缺乏才會想與他開始呢?

引用:
原帖由 晚間失控的手機 於 2020-12-17 10:09 PM 發表

其實我已決定放開大家,不過未知怎開口!
又做冬,又過年,邊個時機最合適呢?

至於另一個人,究竟同唔同佢開始,我未決定!
但同佢傾偈多過同屋企果個,我病,佢又好關心我!我有諗過是否我長期缺乏才會想與他開始呢?
不如咁問,你老公如果一直都好關心妳,妳會唔會想分?又會唔會有機會俾其他人進入?

引用:
原帖由 louislsh 於 2020-12-18 11:32 AM 發表

不如咁問,你老公如果一直都好關心妳,妳會唔會想分?又會唔會有機會俾其他人進入?
唔會

回覆 引用 TOP

分啦,你老公可能都等緊你開口話分。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]