• 瀏覽: 4,180
  • 回覆: 36
BB之前食人奶個陣差唔多日日都有便便,但呢排就幾日先有一次,仲要谷到塊面紅哂咁,有時仲辛苦到喊,究竟點解會咁?洗唔洗帶佢睇醫生?

可能消化得唔好,試下多d幫佢按摩下肚仔,或者幫佢搽d凡士林,睇下會唔會好屙d

你BB依家係轉咗食奶粉?

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2020-11-26 04:27 PM 發表

你BB依家係轉咗食奶粉?
係呀,都唔知係咪隻奶粉同佢唔夾定點

引用:
原帖由 fongkaiwai 於 2020-11-26 04:14 PM 發表

可能消化得唔好,試下多d幫佢按摩下肚仔,或者幫佢搽d凡士林,睇下會唔會好屙d
我都有幫佢按摩肚仔,不過好似作用不大,凡士林就未試過...

回覆 引用 TOP

奶粉本身有無益菌/HMO? 兩者對去便便都好
我仔飲緊A+ NEURx Pxx都有, 見佢去便便幾順暢

引用:
原帖由 Rilakkuma## 於 2020-11-26 01:18 PM 發表

BB之前食人奶個陣差唔多日日都有便便,但呢排就幾日先有一次,仲要谷到塊面紅哂咁,有時仲辛苦到喊,究竟點解會咁?洗唔洗帶佢睇醫生?
寶寶可能是上火或者消化不良,多餵水喝,不行的話建議妳可以給寶寶服用媽咪愛,另外可以對寶寶的腹部進行順時針按摩,增加腸胃蠕動,促進消化

按下肚仔或者沖奶比多dd水試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹下忠心的老爺 於 2020-11-26 09:36 PM 發表

寶寶可能是上火或者消化不良,多餵水喝,不行的話建議妳可以給寶寶服用媽咪愛,另外可以對寶寶的腹部進行順時針按摩,增加腸胃蠕動,促進消化
我都係neuxxpro,頭兩次爆屎,之後正常返,安落晒
暫時未見肚谷

引用:
原帖由 ketopas 於 2020-11-26 11:58 PM 發表

我都係neuxxpro,頭兩次爆屎,之後正常返,安落晒
暫時未見肚谷
爆屎
我呀b都係飲佢,又無爆咁誇張

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 kikowoo7day 於 2020-11-27 12:28 AM 發表

爆屎
我呀b都係飲佢,又無爆咁誇張
真係爆架頭兩日好深綠色,之後慢慢變返正常色
你呢

引用:
原帖由 Rilakkuma## 於 2020-11-26 06:20 PM 發表

係呀,都唔知係咪隻奶粉同佢唔夾定點
咁可能係奶粉唔夾, 奶粉有無益菌?

引用:
原帖由 fongkaiwai 於 2020-11-26 04:14 PM 發表

YOUTUBE 見有人教用I LOVE U 既方式按, 覺得幾好, BB又鍾意

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]