• 瀏覽: 4,159
  • 回覆: 36
引用:
原帖由 icokea 於 2020-11-26 08:55 PM 發表

奶粉本身有無益菌/HMO? 兩者對去便便都好
我仔飲緊A+ NEURx Pxx都有, 見佢去便便幾順暢
即係奶粉夾你BB
有時D 奶粉唔夾, BB去便便就好辛苦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Rilakkuma## 於 2020-11-26 06:20 PM 發表

係呀,都唔知係咪隻奶粉同佢唔夾定點
咁有機會係隻奶粉熱氣,我細仔之前都試過,轉咗食Aptxmil白金之後腸胃先慢慢變好,日日都有便便

引用:
原帖由 nonoxd 於 2020-11-27 11:12 AM 發表

YOUTUBE 見有人教用I LOVE U 既方式按, 覺得幾好, BB又鍾意
或者可以試下將BB放喺床度,然後隻腳好似踩單車咁郁,都幾有效~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nonoxd 於 2020-11-27 11:10 AM 發表

咁可能係奶粉唔夾, 奶粉有無益菌?
奶粉有益生菌BB便便確實會順暢D~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2020-11-27 01:24 PM 發表

咁有機會係隻奶粉熱氣,我細仔之前都試過,轉咗食Aptxmil白金之後腸胃先慢慢變好,日日都有便便
我黎緊幫囡囡補奶粉都諗住揀呢隻,見之前消委會評分都高
而且有益生菌同益生元,可以幫BB增強免疫力

引用:
原帖由 icokea 於 2020-11-26 08:55 PM 發表

奶粉本身有無益菌/HMO? 兩者對去便便都好
我仔飲緊A+ NEURx Pxx都有, 見佢去便便幾順暢
我仔都係飲呢款, 除左有益菌同HMO之外, 仲有DHA同MFGM, 都係對腦仔好, 而且價錢又只係2百幾, 我仔飲得又幾好, 真係慳返唔少奶粉錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ketopas 於 2020-11-26 11:58 PM 發表

我都係neuxxpro,頭兩次爆屎,之後正常返,安落晒
暫時未見肚谷
可能之前隻奶粉去便便唔順暢, 所以轉飲左之後通返正常返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Rilakkuma## 於 2020-11-26 01:18 PM 發表

BB之前食人奶個陣差唔多日日都有便便,但呢排就幾日先有一次,仲要谷到塊面紅哂咁,有時仲辛苦到喊,究竟點解會咁?洗唔洗帶佢睇醫生?
凡士林

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ketopas 於 2020-11-27 12:41 AM 發表

真係爆架頭兩日好深綠色,之後慢慢變返正常色
你呢
我呀b一路都係飲佢,都唔覺有咩爆
日日都有新鮮製造

回覆 引用 TOP

按摩肚仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wasabiyameidei 於 2020-11-27 04:48 PM 發表

我黎緊幫囡囡補奶粉都諗住揀呢隻,見之前消委會評分都高
而且有益生菌同益生元,可以幫BB增強免疫力
係呀,我細仔轉咗食呢隻之後都冇咁易病

回覆 引用 TOP

有機會係夾得唔好呀,仔仔食illumx都唔錯,便便日日都有,你可以參考下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lchingyiyi 於 2020-11-27 01:24 PM 發表

可能係,我再研究下幫佢轉邊隻奶粉先

回覆 引用 TOP

好似去睇下兒科好D

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]