• 瀏覽: 2,291
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
大家好,我叫仇可解(化名),我生於一個沒自由的家庭,日日比我母親的友人恐嚇我。警告我不要常事離開這個家庭,否則我會找以前我黑幫的朋找你,一但找到我就會打破我手腿或打至半死。

你已經成個 半死L様…再打半死 就全死啦喎⋯

死左就 離開呢個家了⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-11-26 12:24 PM 發表

你已經成個 半死L様…再打半死 就全死啦喎⋯

死左就 離開呢個家了⋯
就是未死,一有足夠証(巨)告他們

回覆 引用 TOP

之前有咩深仇大恨呢?搞先咁。

天下有兩難:登天難,求人更難。

天下有兩苦:黃連苦,貧困更苦。

人間有兩險:山高險,人心更險。

人間有兩薄:春冰薄,人情更薄。

知其難,守其苦,測其險,忍其薄。

回覆 引用 TOP

先前我母親及他的朋友叫我找工作,但我母親攞(中)(玩)但他們也要求我不能做太夠,如果比人知道這件事,我母親會坐監,我也知道是犯法。我也要求分居,但我母親的朋友不同意分居,他說如果你感離開我會找我以前的黑幫找你。

打人打到半死要使好多$$的 綜援那來有$$ 搬左佢都搵5到你 5好諗到黑社會咁有義氣 義氣用$$賣的

回覆 引用 TOP

佛肥,我母親的朋友以前做叔父,好大權威,又有朋友做大老

回覆 引用 TOP

我母親無錢,但他有錢有勢,他兒子又有錢又多朋友做律師或警察

引用:
原帖由 仇可解 於 2020-11-26 08:45 PM 發表

先前我母親及他的朋友叫我找工作,但我母親攞(中)(玩)但他們也要求我不能做太夠,如果比人知道這件事,我母親會坐監,我也知道是犯法。我也要求分居,但我母親的朋友不同意分居,他說如果你感離開我會找我以前的黑幫找你。
以前的黑幫找你?
今日依d黑幫起碼年過半百啦,
你年輕力莊怕老柴,
香港打人唔洗坐監?
咪玩啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 仇可解 於 2020-11-26 09:37 PM 發表

我母親無錢,但他有錢有勢,他兒子又有錢又多朋友做律師或警察
所謂叔父咁撐你媽你媽就5使攞綜援啦小朋友你要多D用腦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 仇可解 於 2020-11-26 09:26 AM 發表

大家好,我叫仇可解(化名),我生於一個沒自由的家庭,日日比我母親的友人恐嚇我。警告我不要常事離開這個家庭,否則我會找以前我黑幫的朋找你,一但找到我就會打破我手腿或打至半死。
好大權威

回覆 引用 TOP

去都要批准

回覆 引用 TOP

你阿媽傻到咩都同人廢up, 以為咁就解決佢嘅祈望?
另一角度因為朋友而斷送家人命運、前途,知吾知自己做緊咩, 人哋做咗咩?
勸佢吾好再向黑道人講啦,佢不能控制人哋嘛

- 仲邊有人同你結婚架!
- 努力工作, 搬出去住
- 考慮移民

引用:
原帖由 晴天、朗日 於 2020-12-3 03:41 PM 發表

你阿媽傻到咩都同人廢up, 以為咁就解決佢嘅祈望?
另一角度因為朋友而斷送家人命運、前途,知吾知自己做緊咩, 人哋做咗咩?
勸佢吾好再向黑道人講啦,佢不能控制人哋嘛

- 仲邊有人同你結婚架!
- 努力工作, 搬出去住
- 考慮移民
就算我偷偷離開我母親的朋友可以找人幫忙找到我,我也怕他拿我朋友的生命威脅我回來

回覆 引用 TOP

編故事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]