• 瀏覽: 4,895
  • 回覆: 31
我屋企細,得一間正式既房,咁多年我都係同細佬喺廳間個位,整堂廉間開張碌架床就算,一d私人空間都冇,以前細就話啫,而家都咁大個真係唔係咁好,同阿媽傾話想裝修下間屋,間多兩間房仔,分開我同細佬,佢都係咁拖話遲d先,又話佢唔識點同師傅講,又話驚被人搵笨,好想搬走但係我又冇能力,唔知仲要忍呢d生活幾耐....

引用:
原帖由 呀媽冇煮飯 於 2020-11-24 10:30 AM 發表

我屋企細,得一間正式既房,咁多年我都係同細佬喺廳間個位,整堂廉間開張碌架床就算,一d私人空間都冇,以前細就話啫,而家都咁大個真係唔係咁好,同阿媽傾話想裝修下間屋,間多兩間房仔,分開我同細佬,佢都係咁拖話遲d先,又話佢唔識點同師傅講,又話驚被人搵笨,好想搬走但係我又冇能力,唔知仲要忍呢d生活幾耐....
聽間多兩間房出嚟,有冇地方先?

回覆 引用 TOP

我估你細路都唔想家姐見佢到打J,你夾埋你細路壓迫你阿媽啦,
現樓做間隔砌磚,你當一幅牆補埋油,2萬鬆D,
但如要打爆間隔擴充式起牆就唔係咁計法,至少都5、6萬銀

回覆 引用 TOP

緊係唔係佢直接同師傅講啦, 有室內設計師架嘛, 長遠落去點都要整, 緊係早整有早整好啦

去宜家買D平櫃,當間牆用,唔使2皮,如果唔想大厚,買CD櫃間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yumi. 於 2020-11-24 06:05 PM 發表

緊係唔係佢直接同師傅講啦, 有室內設計師架嘛, 長遠落去點都要整, 緊係早整有早整好啦
佢而家將個波交哂畀我,話我咁想整叫我自己搵,我響邊度搵啊

自己出錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呀媽冇煮飯 於 2020-11-24 10:30 AM 發表

你冇能力搬走,
你父母有能力裝修?

回覆 引用 TOP

引用:

你快D搬,你搬左我就可以間到房

回覆 引用 TOP

引用:

搵個 男友 一齊住 就好!

回覆 引用 TOP

引用:

小朋友,要識諗。
出面租個大空倉都2千,又臭又細。住客都想搬,但佢哋都冇能力搬。

回覆 引用 TOP

買六合彩,襯仲有得開

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]