• 瀏覽: 4,456
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 情商為零的人 於 2020-11-23 06:38 AM 發表

有些人,這輩子就沒失戀過,但每每總是讓人失戀。有些人總是失戀,讓人生無可戀!
如果把失戀當成一種成長嘅經歷,冇乜唔好。

引用:
原帖由 情商為零的人 於 2020-11-23 06:38 AM 發表

有些人,這輩子就沒失戀過,但每每總是讓人失戀。有些人總是失戀,讓人生無可戀!
愛情系會讓人成長嘅。有些事的確不堪回首,但系請唔好逃避。我哋應該從中吸 攞教訓,而唔繫纍積傷痛。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 紂王馬 於 2021-1-13 06:34 PM 發表

看得開,是。
看不開,這方法太痛苦。
當初有些事,讓我哋刻骨銘心;當初有些人,令我哋難以釋懷;當初我哋一路走嚟,告別了一段段往事,走入下一段段風景。走遠了再回頭睇,很多事已經模糊,很多人已經淡忘,只有很少嘅人和事與我哋有關,牽連着我哋嘅幸福與快樂,呢才系我哋真正要珍惜嘅。

引用:
原帖由 紂王馬 於 2021-1-18 06:19 PM 發表

我對佢,不能模糊,更不想模糊。

太多刻骨銘心,成就當天快樂的我,也做成今天痛苦的我。
愛像陽光,炙熱也容易燙傷;愛像星光,朦朧而迷茫;愛像奶糖,越食越想,蛀牙卻趁機生長;愛像清茶,苦後才有清香。

回覆 引用 TOP

戀愛系甜蜜嘅,分手系難免嘅,邊個唔系喊過幾次,痛過幾次,才搵到最終嘅愛,分手系必經嘅,但有些問題唔使問。

贊成,呢種成長雖然殘忍,但能快速長大。

回覆 引用 TOP

學會放手,自己嘅幸福需要自己嘅成全。

引用:
原帖由 紂王馬 於 2021-1-19 08:49 PM 發表

放手,恐怕連那一點甜蜜回憶也會失去。
天涯邊度無芳草,何必單戀一支花。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]