• 瀏覽: 5,536
  • 回覆: 30
本主題由 粵X 於 2020-11-20 01:19 PM 移動
產後離職在家帶孩子 現在一直用自己工作積蓄買菜,老公沒給家用,他說買嬰兒東西沒多餘錢。自從生產後,老公經常拿外面,網上看到的女人跟我比,說她們比我漂亮,吃飯都要錢,又沒收入,買護膚衣服哪裡多餘錢。

咁既男人要來做咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 開心一家人 於 2020-11-20 12:54 PM 發表

產後離職在家帶孩子 現在一直用自己工作積蓄買菜,老公沒給家用,他說買嬰兒東西沒多餘錢。自從生產後,老公經常拿外面,網上看到的女人跟我比,說她們比我漂亮,吃飯都要錢,又沒收入,買護膚衣服哪裡多餘錢。
同感,在家帶孩子做飯哪有時間打扮,還不知道理解妳

引用:
原帖由 開心一家人 於 2020-11-20 12:54 PM 發表

同佢講清楚叫佢俾家用~

回覆 引用 TOP

引用:

女人要自強
搵啲兼職做下
整啲小手工上網賣,賺得1蚊得1蚊

引用:
原帖由 隔夜夜樹根 於 2020-11-20 04:23 PM 發表

同感,在家帶孩子做飯哪有時間打扮,還不知道理解妳
打扮不要為男人要為自己呀!要記住女人產後照顧BB、出街一定要扮到隻雀咁靚!

問佢拎家用

回覆 引用 TOP

好簡單姐,佢唔比家用,
你餐餐烚兩條菜心,2塊腐乳比佢食飯。
佢問點解你未好坦白講佢聽:無錢囉。

引用:
原帖由 夜高白襪 於 2020-11-21 12:27 AM 發表

好簡單姐,佢唔比家用,
你餐餐烚兩條菜心,2塊腐乳比佢食飯。
佢問點解你未好坦白講佢聽:無錢囉。
直頭唔煮飯啦,餐餐食麵包算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ka_Kin_Ki 於 2020-11-20 10:36 PM 發表

女人要自強
搵啲兼職做下
整啲小手工上網賣,賺得1蚊得1蚊
說得對

回覆 引用 TOP

還要呢個男人幹嘛

回覆 引用 TOP

好好照顧自己,諗辦法留住啲錢。

回覆 引用 TOP

直接問佢攞家用,唔比就想辦法搵人揍個BB,自己搵野做。

回覆 引用 TOP

引用:

老公又係你自己揀,
老實講,乜嘢人搵乜嘢伴侶,

回覆 引用 TOP

這就不是個男人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]