• 瀏覽: 3,843
  • 回覆: 31
能食到初乳嘅幼兒比食唔到嘅聰明

引用:
原帖由 七個珍貴的理想 於 2020-11-19 10:10 AM 發表

你有証據?

回覆 引用 TOP

當然啦,入面有乳鐵蛋白呢類重要成份

生之前我飲好多湯水都唔太上奶,初乳唔夠
之後飲mother milk先好d

引用:
原帖由 AS.TER 於 2020-11-20 04:51 PM 發表

生之前我飲好多湯水都唔太上奶,初乳唔夠
之後飲mother milk先好d
請問生完先飲定點 飲邊隻?

會有媽媽既免疫力

回覆 引用 TOP

其實母乳本身有營養成分係有助BB智力發展
例如MFGM果D,當然人人身體發育唔同,吸收程度唔同
所以呢方面,科學研究只可以作出大概而劃一既批判

引用:
原帖由 たまものまえ 於 2020-11-20 11:20 PM 發表

請問生完先飲定點 飲邊隻?
陀緊B同授乳時期飲的
我飲NEURO P_ _

引用:
原帖由 岳綺羅 於 2020-11-21 06:14 PM 發表

其實母乳本身有營養成分係有助BB智力發展
例如MFGM果D,當然人人身體發育唔同,吸收程度唔同
所以呢方面,科學研究只可以作出大概而劃一既批判
正解~!母乳成分既好處唔一定對所有成長中既嬰孩見效,
但如果要補奶粉,嬰孩奶粉點都最好揀母乳成分的!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-11-20 11:29 AM 發表

當然啦,入面有乳鐵蛋白呢類重要成份
有隻enfixxxxx既奶粉都有乳鐵蛋白既,但唔多奶粉有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AS.TER 於 2020-11-21 11:58 PM 發表

陀緊B同授乳時期飲的
我飲NEURO P_ _
高糖份嗎

引用:
原帖由 七個珍貴的理想 於 2020-11-19 10:10 AM 發表

甜版維他奶

74X

回覆 引用 TOP

初乳的確對bb好好架,特別係免疫力同腸胃發展。我而家餵緊aptxxil essxnsis hmo有隻獨特嘅3gl hmo,呢個係初乳成分黎嘅~我仔食完手腳d肉好結實,仲好少病。

引用:
原帖由 樂敦熊仔餅 於 2020-11-23 03:55 PM 發表

初乳的確對bb好好架,特別係免疫力同腸胃發展。我而家餵緊aptamil essensis hmo有隻獨特嘅3gl hmo,呢個係初乳成分黎嘅~我仔食完手腳d肉好結實,仲好少病。
我開初生完唔夠奶都係揀佢,一黎有初乳成分,二黎有益生元組合,bb腸胃會好d,便便都去得特別順。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]