• 瀏覽: 1,782
  • 回覆: 32
想個有無人同我一樣試過係佐敦抽脂
唔好話做咩唔節食做運動,我所有都試過,體重浮動試過一減減到8公斤(本身唔算太肥底,有啲肉),但個肚從來一cm都無減過,已經一個星期做3/4個鐘運動😢
本身想去台灣搞,點知撞正封關,等咗半年都無起息就諗住係香港試試啦
香港有得做既地方唔多,我係做環腰見6萬幾討論區評價唔錯,又話復原好快唔洗成日著緊身衣呢樣個樣就諗住試下
因為我係肚肥得好緊要,成84 cm😦
過程真係超級痛,痛到唔識形容,好似俾人係咁捅咁,都整左成粒幾兩粒鐘
但完左之後見抽得700ml比上網睇人地抽少好多(仲要我係84cm肚一定大把肉俾佢抽)
之後佢地話我腫脹期要等,大家有抽過既一般等幾耐散腫?特別係試過喺個間抽過既。

依家都抽完兩個幾月,1cm都無少到,佢地話好正常,因為有硬塊,係咁叫俾錢做機,話快啲散硬塊,做十次都未散,但明明我除左硬塊己經好前以前咁隨手捏到成大舊肥肉。。。。佢地係咁話好正常。。。
上腹舊肉其實都覺得無硬塊,1cm都無減過,佢話其實醫生唔會抽上面,只會係咁依抽一兩下,因為近內臟😂😂(咁又收我上腹錢?成20k)。。。
依家過咗咁耐都無變過。。。係正常家其實已經衰左😭啲公儲得好辛苦,求經驗分享

熱賣及精選
引用:
原帖由 豆腐皮蛋 於 2020-11-18 10:49 PM 發表

唔好話做咩唔節食做運動,我所有都試過,體重浮動試過一減減到8公斤(本身唔算太肥底,有啲肉),但個肚從來一cm都無減過,已經一個星期做3/4個鐘運動😢
本身想去台灣搞,點知撞正封關,等咗半年都無起息就諗住係香港試試啦
香港有得做既地方唔多,我係做環腰見6萬幾討論區評價唔錯,又話復原好快唔洗成日著緊身衣呢樣個樣就諗住試下
...
都係嗰句,啲旁門左道方法,俾你減到都係傷身

你有做運動,但你有無控制飲食?

你試試講吓你平時食啲乜

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

唔食澱粉,一日只係食三餐試過
每日控制卡路里1000以下試過
一日一餐試過
戒甜戒油戒肉都試過
其實咩都試過🙂都係個句,有得揀邊個想俾咁多錢,1cm都無瘦過不停肥腰

引用:
原帖由 豆腐皮蛋 於 2020-11-19 03:22 PM 發表

唔食澱粉,一日只係食三餐試過
每日控制卡路里1000以下試過
一日一餐試過
戒甜戒油戒肉都試過
其實咩都試過🙂都係個句,有得揀邊個想俾咁多錢,1cm都無瘦過不停肥腰
會唔會戒錯野

戒糖係合理

但點解要戒油戒肉?..

另外我會覺得,唔好用「減肥」呢個諗法

應該係「建立健康生活習慣」

即是,你為咗減肥而每日食一餐,你認為自己有無可能一生都係每日食一餐?

如果唔可能的話,呢個就唔係可持續嘅方法

迫自己捱餓係會瘦,但一食返正常份量又肥返

無「可持續性」

你要諗嘅係「建立健康生活習慣」

研究一套適合自己嘅健康飲食及運動嘅規律,「以後都係咁」

戒糖、戒精製澱粉係啱嘅,繼續,以後都係咁,一生都係咁

用肉、魚、蛋、菜、果仁做糧食

做負重訓練,增加肌肉

你試一段時間看看

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 豆腐皮蛋 於 2020-11-18 10:49 PM 發表

...
但現在你話做左抽脂一樣1cm都係減過
成效都係無 仲要比咁多錢

引用:
原帖由 spike 於 2020-11-19 03:37 PM 發表

但現在你話做左抽脂一樣1cm都係減過
成效都係無 仲要比咁多錢
😂😂😂到底點解會咁?所以想問下有無香港抽過既人分享下,定單純又被呃錢
明明見個間好多人試過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個忠心的象棋 於 2020-11-19 04:32 PM 發表

抽脂感覺好嚇人啊
如果唔係咩方法都試過曬,無野可以失去真係唔好試
但我真係估唔到啲人成日話直接抽走咗脂肪邊有可能無瘦到?原來係真,抽完可以真係1cm都無變過,係佢黑店定我黑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-11-19 03:32 PM 發表

會唔會戒錯野

戒糖係合理

但點解要戒油戒肉?..

另外我會覺得,唔好用「減肥」呢個諗法

應該係「建立健康生活習慣」

即是,你為咗減肥而每日食一餐,你認為自己有無可能一生都係每日食一餐?

如果唔可能的話,呢個就唔係可持續嘅方法

迫自己捱餓係會瘦,但一食返正常份量又肥返

無「可持續性」

你要諗嘅係「建立健康生活習慣」

研究一套適合自己嘅健 ...
依家唔係講反彈🤣係遲續半年成個人瘦到肚都係無瘦過
到底明唔明😂

引用:
原帖由 豆腐皮蛋 於 2020-11-19 05:53 PM 發表

到底明唔明😂
成身瘦但瘦唔到肚?

咁你繼續用你可以瘦到嘅方法

持續落去咪得

你係捱唔過平台期吧

腹部脂肪一向都係好後期先會動用到

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

樓主唔好再抽脂喇,系中型手術,有危險㗎
如果肥胖系遺傳(欣宜果隻),基本系好難減到。
但如果系疾病,就可以醫,好返後,就會瘦返。
記記緊,唔好再抽喇

引用:
原帖由 豆腐皮蛋 於 2020-11-19 17:53 發表

到底明唔明😂
樓上師姐唔係想講反彈,而係旁門左道唔好試,咁你又明唔明?

建立一套生活及飲食模式,要打算「以後都係咁」。

你試過嘅以上種種,都係節食節食同節食,其實做運動係咪仲恐怖過抽脂?

一日攝取低於1,000kcal已經係錯。
低過基礎代謝率只會降低新陳代謝,更難消耗。而且新陳代謝率一降低咗就有排都升唔返,一食返多少少就過量。

回覆 引用 TOP

引用:

...
減肥要進食的。進食過千卡。
先有動力運動。 沒有energy 身體就冬眠了。

你有冇去磅?
脂肪; BMR; BMI 多少?

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

我明你樓主 我自己係梨形身材 無論點運動都係減唔到下身,有d位置脂肪靠運動節食係冇用
可能真係需要靠抽脂修番個形
我都想就咁運動可以減到好fit 🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]