• 瀏覽: 1,501
  • 回覆: 21
結婚13年,零溝通,有性無愛,但又察覺到老公似係網上識其他女人,無情趣,生日無慶祝,無禮物,無心.......錢都無,我自己養自己,係咪好多夫妻都係咁,唔離婚,人都中年,這樣就過埋下半世,我寧願做單身女人,為左小朋友,所以沒有離開,究竟香港係咪好多家庭都係咁?

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2020-11-17 01:37 PM 發表

結婚13年,零溝通,有性無愛,無情趣,生日無慶祝無禮物,無心......錢都無,我自己養自己,係咪好多夫妻都係咁,唔離婚,人都中年,這樣就過埋下半世
我相問下點解男人拍拖結婚前後兩個人,到以家做都唔想同佢做,好似比鬼擲

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2020-11-17 01:56 PM 發表

我相問下點解男人拍拖結婚前後兩個人,到以家做都唔想同佢做,好似比鬼擲
既然你咁討厭佢唔想同佢做,咪係出面搵第二個做囉

回覆 引用 TOP

喪偶式婚姻?

回覆 引用 TOP

一潭死水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2020-11-17 01:56 PM 發表

如果唔係需要,我估佢都唔想同你做。
我比你老公再進一步,有需要都唔會再要求。
若有一日你老公亦同我一樣,唔知你又會有什麼感受呢?是解脫?

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2020-11-17 01:37 PM 發表

結婚13年,零溝通,有性無愛,但又察覺到老公似係網上識其他女人,無情趣,生日無慶祝,無禮物,無心.......錢都無,我自己養自己,係咪好多夫妻都係咁,唔離婚,人都中年,這樣就過埋下半世,我寧願做單身女人,為左小朋友,所以沒有離開,究竟香港係咪好多家庭都係咁?
你認為是死水,你老公話簡直乾塘,唔做好過做。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沉默的期待 於 2020-11-17 07:50 PM 發表

如果唔係需要,我估佢都唔想同你做。
我比你老公再進一步,有需要都唔會再要求。
若有一日你老公亦同我一樣,唔知你又會有什麼感受呢?是解脫?
你係咪未婚?全唔明白女人,同唔鐘意既男人上床只係做戲

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2020-11-17 10:17 PM 發表

人生如戲,
戲如人生,
你話男人唔明白女人,
而女人就唔明白人生。

回覆 引用 TOP

引用:

“…究竟香港係咪好多家庭都係咁…”

照離婚率來睇,
十個有七個吧!

回覆 引用 TOP

噉一個無趣嘅男人,你點解要嫁畀佢

回覆 引用 TOP

引用:

到手都係新鮮,人哋屋企嘅都係最好嘅,到手嘞玩膩就唔想要了

回覆 引用 TOP

引用:

竟然仲有性咁好?
佢想定你想多先🧐

我其他真係好唔願意同你分開,可以比時間大家冷靜一下嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上哈豬豬 於 2020-11-17 10:17 PM 發表

我估我年紀比你大一截。拍拖連結婚三十年了。
代入你老公的位置,我猜並非完全沒有愛。可能只是大家互不滿意,但亦互不自省遷就。
你用“唔鐘意”來表達,建議你再問一問自己是否一點愛也沒剩下來?還是自己原地站著甚至背向對方,期望對方改變甚至跪下來認錯?
因果其實可能是果因

回覆 引用 TOP

結婚久了就是這樣的,很多女性都是為了孩子而不選擇離婚。
不要想太多,無非就是增添煩惱,日子還得過下去,加油,你可以的。

生命本是一场奇异的旅行,遇见谁都是美丽意外。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]