• 瀏覽: 6,866
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
後生嗰陣冇玩夠呀,想多拍拖唔同類型慨男生。而家年紀成熟咗想要穩定慨感覺都好難慨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港空氣好 於 2020-11-16 08:04 PM 發表

唔係喎,我識好多女人都好想 結婚。
不過又話搵唔到個金龜!
呢個咪就係原因。統計學, 有幾多個金龜? 條線劃喺邊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上正草稿 於 2020-11-17 10:03 AM 發表

依家越嚟越多慨女人唔肯結婚,我覺得婚姻帶畀女人更多慨系束縛和責任。女人因為婚姻失去太多,而男人卻冇太多慨變化。
到後來, 女人會發現, 原來失去好多, 但得到亦多, 沒有失去, 沒有得到, 現在得到, 以後卻失去, 以前想要, 不是現在所要, 不是以後想要, 但以後想要已經太遲。

引用:
原帖由 樓上正草稿 於 2020-11-17 10:05 AM 發表

我記得睇過一個大陸嘅電視劇,名字我忘記系乜了,記得女主系一個特咪時尚嘅人,而喺男主和女主結婚後,特咪系喺女主生完孩子,佢哋嗌交,女主講自從結婚生孩子後,我除咗名字還叫夏冰之外其他乜都變了,而你呢生活完全冇變化。
睇少d星劇, 尤其太陸劇...

其實係無人頂得佢哋順,結唔到婚咋。

回覆 引用 TOP

無論男方又好女方又好,做好自己先至諗同異性做朋友啦。我唔相信有女人一出世就係拜金,公主病。冇男人一出世就想中出即飛做渣男。點樣做好自己?首先同自己嘅內心傾吓計,了解左自己先。

回覆 引用 TOP

我爸個年代 只要肯捱肯努力
無學歷人工低 咪做多份或跑ot囉
起碼份糧都叫做養到頭家
我身邊好多男性fd連自己都未養得掂
30歲都未知自己想點 又無目標
人工唔重要 最重要準時收工返屋企打機
所以呢類人好多都無女朋友
當然都有思想成熟 有d事業既都拍緊拖
我係女人都唔鐘意無上進心既男人

回覆 引用 TOP

主要係冇人要

回覆 引用 TOP

有些女性不在乎一張婚紙,其中認識的她,表示有冇婚紙,要分手/要變心也不會改變,男人離婚沒大影響,女人離婚世俗也帶有色眼鏡去評價,所以同居便可順心而行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期懷舊的鼓手 於 2020-11-16 06:49 PM 發表

女人因點解會選擇唔結婚
幻想與現實不相乎,期望過高

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期懷舊的鼓手 於 2020-11-19 04:42 PM 發表

我自己想一個人啊!自己一個人多好啊,自己有工作,也能照顧自己,如果結婚到男方家自己還要伺候男方一家,多唔化算啊!
單睇妳呢個回覆就可以推斷出答案
就係妳非常自私同自我中心

我父親同我都係同女家個邊親戚交流多,同男家相處既時間偏少

男女平等,唔再因為經濟而結婚
男人below average冇人要,above average既可以概括晒所有女人

結果係大堆毒男冇人要
幾個女人去爭個好少少既仔

要靚仔又有上進心,爭既人更多
人地自然有條件去試到啱

折墮係自己攞黎

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]