• 瀏覽: 657
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
一張結婚證書可以代表啲乜?勉強係埋一齊都係冇好結果,為咗仔女而結婚,又會係個好結果嗎?當一個人一次又一次變心,仲可以一齊生活落去嗎?

引用:
原帖由 maggie0123 於 2020-11-11 09:39 AM 發表

一張結婚證書可以代表啲乜?勉強係埋一齊都係冇好結果,為咗仔女而結婚,又會係個好結果嗎?當一個人一次又一次變心,仲可以一齊生活落去嗎?
認識我老公已經快7年了,我未了解清楚佢份人就同佢同居,頭兩年我覺得佢好好,可以保護我,照顧我,第三年開始佢變了,佢瞞住我約其他女人去街,食飯,睇戲,我打俾佢電話唔聽,信息唔覆,結果係我偷睇佢電話發現咗,最後佢話我偷睇佢電話而同我分手,之後佢就光明正大咁繼續同個女人去 ...
“一張結婚證書可以代表啲乜?”

有錢人家代表可以分家產,
冇錢人家代表申請公屋快D排到。

引用:
原帖由 87er 於 2020-11-11 10:27 AM 發表

“一張結婚證書可以代表啲乜?”

有錢人家代表可以分家產,
冇錢人家代表申請公屋快D排到。
問題係冇錢,而我又係住緊公屋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maggie0123 於 2020-11-11 09:39 AM 發表

認識我老公已經快7年了,我未了解清楚佢份人就同佢同居,頭兩年我覺得佢好好,可以保護我,照顧我,第三年開始佢變了,佢瞞住我約其他女人去街,食飯,睇戲,我打俾佢電話唔聽,信息唔覆,結果係我偷睇佢電話發現咗,最後佢話我偷睇佢電話而同我分手,之後佢就光明正大咁繼續同個女人去 ...
你自己家人呢

引用:

結婚證書 主要係要黎 分身家 !

如果佢唔想分身家比你,佢就唔會玩離婚 或 玩小三⋯

當然如冇身家,可以用黎申公屋⋯

回覆 引用 TOP

可惜無統計資料,本人認為有一紙婚書既關係比無既長久,因為無婚書分手容易,食女又容易,有婚書就分手好難,食女時又要偷偷摸摸,好多男人唔想煩,寧願唔分手。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2020-11-11 01:03 PM 發表

可惜無統計資料,本人認為有一紙婚書既關係比無既長久,因為無婚書分手容易,食女又容易,有婚書就分手好難,食女時又要偷偷摸摸,好多男人唔想煩,寧願唔分手。
正解

peterpeterbbc

回覆 引用 TOP

你情況好似我媽朋友個女
走去同人同居結果搞大左個肚
bb出埋世 個男人死都唔肯註冊
所以我媽一直反對我同男友同居就係咁解
到最後苦了個小朋友

回覆 引用 TOP

名不正則言不順,同人講未婚,自然可做未婚既野

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2020-11-12 01:29 PM 發表

名不正則言不順,同人講未婚,自然可做未婚既野
問題係個女人都知道我老公係有老婆仔女

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-11-11 11:01 AM 發表

你自己家人呢
唔係香港呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maggie0123 於 2020-11-12 10:28 PM 發表

問題係個女人都知道我老公係有老婆仔女
牛唔飲水唔禁得牛頭低

回覆 引用 TOP

註冊有合法地位地位分身家,朋友可以聽日就變冇關係。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]