• 瀏覽: 7,019
  • 回覆: 39
請問各位絲打,有冇咩心水牌子香水啱男士用?

熱賣及精選
Ck one

Ck one係中性香水,不過多數男士用,我好喜歡這香味

多謝推介

Hermes Terre d'

引用:
原帖由 baobaole 於 2020-11-11 04:20 PM 發表

Hermes Terre d'
識貨 帶香木味的Terre.

不過最近用天天都用blacktouch (franck olivier), 網上description 話係woody spicy 味。除此之外,有煙草味。

引用:
原帖由 Geohobbist 於 2020-11-11 09:43 PM 發表

識貨 帶香木味的Terre.

不過最近用天天都用blacktouch (franck olivier), 網上description 話係woody spicky 味。除此之外,有煙草味。
煙草味?唔會怪異咩?

引用:
原帖由 smalleagle 於 2020-11-11 10:27 PM 發表

煙草味?唔會怪異咩?
我唔食煙,起初都笑笑口拒絕個sales 走佐。但聞下聞下,又好似幾man 和帶甜/辛,去試下就知。好難口講。

如果要long lasting, 就一定係JM Dark Amber。

(我唔喜歡太大路的男士香水,例如佛手甘之類。)

引用:
原帖由 smalleagle 於 2020-11-11 10:27 PM 發表

煙草味?唔會怪異咩?
煙草味唔會怪,我覺得個味係有少少似車厘子個種酸甜+雲呢拿個種香甜+極度乾身既質感。
香水講既煙草味係雪茄個種。

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2020-11-12 09:24 AM 發表

煙草味唔會怪,我覺得個味係有少少似車厘子個種酸甜+雲呢拿個種香甜+極度乾身既質感。
香水講既煙草味係雪茄個種。
描寫得好好,簡單講是帶甜雪茄味,幾 man

主題標籤 #香水
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]