• 瀏覽: 1,598
  • 回覆: 14
老婆過時過節,中秋過年,平時又送d現金券。禮物卡俾佢d家姐,細妹,好似開善堂咁,年年都係咁送,但係佢地咁多年都冇話會送返比我地。
我叫老婆今年淨係過年淨係比盒朱古力,唔好再買其他野。

親生架做到咁假面具

引用:
原帖由 佛肥 於 2020-11-9 12:47 PM 發表

親生架做到咁假面具
我假面具?

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-11-9 03:31 PM 發表

我假面具?
親生都送禮仲5假呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-11-9 11:46 AM 發表

老婆過時過節,中秋過年,平時又送d現金券。禮物卡俾佢d家姐,細妹,好似開善堂咁,年年都係咁送,但係佢地咁多年都冇話會送返比我地。
你老婆呢啲咪叫 有面子 囉! 如果人哋回禮重大份過你,就係叫 施捨,至少目前佢D親戚冇睇少你…。

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-11-9 11:46 AM 發表

送俾佢家姐同妹冇乜所謂啦,佢有錢先至送咗出去姐。

引用:
原帖由 joycees 於 2020-11-9 08:58 PM 發表

送俾佢家姐同妹冇乜所謂啦,佢有錢先至送咗出去姐。
過年花膠海味,曲奇。中秋月餅加生果。平時又送餅卡。超級市場現金券。
拍拖3年。結婚6年。年年咁送。至閉全部我出。咁多年一樣野都冇俾返我地。

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-11-9 09:15 PM 發表

過年花膠海味,曲奇。中秋月餅加生果。平時又送餅卡。超級市場現金券。
拍拖3年。結婚6年。年年咁送。至閉全部我出。咁多年一樣野都冇俾返我地。
要你俾錢啊,咁就唔好啦以為佢自己你咋。

引用:
原帖由 joycees 於 2020-11-9 09:16 PM 發表

要你俾錢啊,咁就唔好啦以為佢自己你咋。
如果係佢自己俾,我就話知佢😅
我老婆阿媽個份就應份俾。
但佢就俾埋姐同妹。我都話過佢,你記得過節送禮。人地都唔記得你。

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-11-9 09:23 PM 發表

如果係佢自己俾,我就話知佢😅
我老婆阿媽個份就應份俾。
但佢就俾埋姐同妹。我都話過佢,你記得過節送禮。人地都唔記得你。
大花筒咁又唔好

回覆 引用 TOP

淨係送俾老人家,其他人唔使再送啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-11-9 08:32 PM 發表

你老婆呢啲咪叫 有面子 囉! 如果人哋回禮重大份過你,就係叫 施捨,至少目前佢D親戚冇睇少你…。
樓上師兄講嘅正確

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]