• 瀏覽: 2,101
  • 回覆: 12
與異性朋友靠得太近,另一半會介意。
婚後完全冇異性朋友,又好似社交唔健康 。

應該點做有異性朋友, 但另一半又唔介意 ?

熱賣及精選
引用:
原帖由 秋天自信的師兄 於 2020-11-7 08:37 PM 發表

無異性朋友會唔健康?另一半都係同性?

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-11-7 09:45 PM 發表

無異性朋友會唔健康?另一半都係同性?
另一半係異性。。我意思係唔通拍拖後/婚後就唔可以有異性朋友?

引用:
原帖由 秋天自信的師兄 於 2020-11-7 11:51 PM 發表

另一半係異性。。我意思係唔通拍拖後/婚後就唔可以有異性朋友?
拍拖之後,你咪有女朋友囉
婚後都係同一個人黎,佢仍然可以係你朋友喎。
咁咪唔會係無異性朋友,唔駛擔心社交生活唔健康啦

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天自信的師兄 於 2020-11-7 08:37 PM 發表

食飯,傾計時唔好哄咁埋,行果時又唔好high到人地隻手,傾計內容又唔好太關於性咁囉……以上都係想同人噯昧既身體語言/性暗示

引用:

又或者稱呼朋友為honey/女人咁……

回覆 引用 TOP

1. 帶埋另一半去
2. 見前同佢講聲,講清楚點解只可單獨見
3. 盡量一班人或有其他人在場
4. 同佢講隨時可video call搵到自己
5. 電話記錄隋便check

講到底都係增加對方安全感

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天不安的路人 於 2020-11-8 12:24 PM 發表

食飯,傾計時唔好哄咁埋,行果時又唔好high到人地隻手,傾計內容又唔好太關於性咁囉……以上都係想同人噯昧既身體語言/性暗示
如果係好熟嘅朋友咁做唔出奇㗎喎
唔代表係想要同人曖昧或者咩性暗示

回覆 引用 TOP

另一半格局太小

回覆 引用 TOP

引用:

照返平時普通關係咁,電話同訊息都係正常咁傾偈唔好講太多三級嘢。

回覆 引用 TOP

可以來往異性,但必須保持底線。

回覆 引用 TOP

首先要另一半唔係醋呈

回覆 引用 TOP

不單獨相處就行了 啊

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]