• 瀏覽: 16,989
  • 回覆: 108
  • 追帖: 1
我話,而家大陸女人都唔嫁香港人了,佢地喺鄉下住大屋揸靚車返工又冇咁辛苦,嫁來香港有乜好。佢話,都有D三四線山區可能仲想來,二三線都會有不過係三十幾四十歲剩女囉!

好少想黎香港,大陸依家生活好又有錢

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-11-7 11:04 AM 發表

好少想黎香港,大陸依家生活好又有錢
冇錯,除非你係城城果D,否則北娶要放棄

引用:
原帖由 超級大作業 於 2020-11-7 11:10 AM 發表

冇錯,除非你係城城果D,否則北娶要放棄
冇計,依家風水輪流轉,轉到依家大陸好環境,要乜有乜,食乜有乜

你講過萬七次啦

香港97前同97後已經係兩個世界

你煩唔煩呀,同一句重覆講幾百次,係咪有精神病

我都打算50歲過後,娶件30幾歲北姑,不過香港咁擠迫,人哋都唔一定嚟,唉....

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
引用:
原帖由 HEGSWF 於 2020-11-7 11:36 AM 發表

你煩唔煩呀,同一句重覆講幾百次,係咪有精神病
你叫阿爸阿媽叫咗幾十萬次,難道你都有精神病?🤭

引用:
原帖由 幸福財星 於 2020-11-7 11:12 AM 發表

冇計,依家風水輪流轉,轉到依家大陸好環境,要乜有乜,食乜有乜
大陸發展咁好,上大灣區發展仲可以娶埋大陸老婆🤩

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2020-11-7 11:15 AM 發表

你講過萬七次啦
你數過咩🥶

引用:
原帖由 超級大作業 於 2020-11-7 11:50 AM 發表

大陸發展咁好,上大灣區發展仲可以娶埋大陸老婆🤩
大陸女人唔會揀香港人

引用:
原帖由 山邊橙色的表姐 於 2020-11-7 11:20 AM 發表

大陸女嘅生活條件過香港好,而且大陸佬過香港男人更痛老婆!
前一句可能係,後一句就未必,我敢話港男全球最好😚

引用:
原帖由 倒錢落海... 於 2020-11-7 11:44 AM 發表

我都打算50歲過後,娶件30幾歲北姑,不過香港咁擠迫,人哋都唔一定嚟,唉....
30幾歲北姑?大陸女人早婚,呢個年紀單身一係離婚一係守寡一係極品

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]