• 瀏覽: 7,003
  • 回覆: 60
  • 追帖: 2
小妹600幾度近視, 想做呢個手術
想知幾樣野~

1. 手術前要洗眼 , 聽落似好恐怖, 會唔會痛? 「la唔la」眼?

2.固定眼球裝置 ,塞入眼過程會唔會痛?好唔舒服?

3.正式smile手術時,隻眼合共要整幾耐左右(分鐘)?

4.做手術時, 患者對眼睇到咩? 係一團光? 定全黑乜都睇唔到?

5.手術一完左,對眼睇野其實係清析幾多?

全飛秒smile好快,10分鐘內,但做之前檢查時間長,有可能你唔適合做。
都系去問下醫生啦。

Oman~

回覆 引用 TOP

問清楚醫生好啲,眼嗰啲驚有風險。

回覆 引用 TOP

我都想做

回覆 引用 TOP

我想做但驚,有朋友做過,仲未反彈,so far ok. 去見一次醫生先。

做手術時,隻眼要夠定。

回覆 引用 TOP

我原本接近800度近視,我覺得呢個激光手術係我哋世人做得最正確嘅投資。由以前一唔戴眼鏡乜都睇唔到,戴咗眼鏡又變咗Kai子好怕俾人見到🤣到而家一瞓醒擘大眼見到所有嘢都係清嘅(我仲記得做完嘅第二日睇嘢清到我頭暈、不過好快適應咗),我係大概五年之前做、而家已經開始變返有少少近視

1. 手術前要洗眼 , 聽落似好恐怖, 會唔會痛? 「la唔la」眼?
呢個有啲似滴眼藥水,我個人冇乜感覺

呢個超恐怖,我覺得過程有啲似自己拍緊恐懼鬥室,好唔舒服嘅感覺,加埋唔知點解突然之間超驚
幾分鐘
4.做手術時, 患者對眼睇到咩? 係一團光? 定全黑乜都睇唔到?
我印象之中佢叫我望住部機嘅一個十字,然之後就做完。做完之後我加咗錢做唔知乜鬼嘢放反彈咁上下名稱嘅嘢,然後我見到好似有啲銀色嘅嘢係我眼上邊轉左一個圈,呢個過程超恐怖
5.手術一完左,對眼睇野其實係清析幾多
手術一月左,要屋企人帶你返屋企,睇嘢好似遊緊水咁,第二日最好都係請假唔好返工,因為睇嘢太清會頭暈要適應

你又有翻近視咁點?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ashleyllll 於 2020-11-6 01:38 PM 發表

想知幾樣野~

其實有落麻醉藥,唔痛,唔洗咁擔心

引用:
原帖由 海膽刺身 於 2020-11-10 10:24 PM 發表

我想做但驚,有朋友做過,仲未反彈,so far ok. 去見一次醫生先。
唔一定會反彈既
真係怕反彈就做ICL

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ashleyllll 於 2020-11-6 01:38 PM 發表

想知幾樣野~

我都想做矯視呀,但係唔知邊間做最好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaykay123456789 於 2020-11-10 11:19 PM 發表

我原本接近800度近視,我覺得呢個激光手術係我哋世人做得最正確嘅投資。由以前一唔戴眼鏡乜都睇唔到,戴咗眼鏡又變咗Kai子好怕俾人見到🤣到而家一瞓醒擘大眼見到所有嘢都係清嘅(我仲記得做完嘅第二日睇嘢清到我頭暈、不過好快適應咗),我係大概五年之前做、而家已經開始變返有少少近視

呢個有啲似滴眼藥水,我個人冇乜感覺

2. ...
你依家變返有幾多度近視呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sfatphy 於 2020-11-12 05:11 PM 發表

其實有落麻醉藥,唔痛,唔洗咁擔心
姊妹你已經做咗手術?喺邊度做

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]