• 瀏覽: 4,889
  • 回覆: 24
你/妳邊個提出?講左離婚對方有咩反應?
因咩事離婚?
簡單分享下離婚順唔順利

要看是因為什麼事而離,如果是因為其中一方有第三者,正常俘大家都想離。但如果是因為家事爭執,又或者同對方屋近人爭執,咁另一方未必想離。

有一個女同事約一年前提出跟結婚只有半年左右的老公說離婚(因為搬新屋執拾間題 但冰封三尺非一日之寒 前者只是最終導火線)
結果 現在他們仍是夫妻 可能女方現階段找到寄託吧(跟公司一名男同事攪曖眜)
相信女方是基於食之無味 棄之可惜 
對於男人 永遠相信對方因有第三者才這麽狠心提出離婚

引用:
原帖由 山邊橙色的表姐 於 2020-11-5 05:17 PM 發表

如果真系行到呢一步噉事就會好順利,如果冇到嗰一步,事情就肯定唔順!
好多時就怕自己一廂情願

引用:
原帖由 人在旅途灑淚時 於 2020-11-5 08:24 PM 發表

要看是因為什麼事而離,如果是因為其中一方有第三者,正常俘大家都想離。但如果是因為家事爭執,又或者同對方屋近人爭執,咁另一方未必想離。
我覺得如果為家事嘈其實都好正常嘅!未至於涉及感情方面

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ricktse 於 2020-11-5 08:34 PM 發表

有一個女同事約一年前提出跟結婚只有半年左右的老公說離婚(因為搬新屋執拾間題 但冰封三尺非一日之寒 前者只是最終導火線)
結果 現在他們仍是夫妻 可能女方現階段找到寄託吧(跟公司一名男同事攪曖眜)
相信女方是基於食之無味 棄之可惜 
對於男人 永遠相信對方因有第三者才這麽狠心提出離婚
夫妻之間最基本要有信任同愛護
連信任都冇都好 可想言之有幾兒戲

引用:
原帖由 山邊橙色的表姐 於 2020-11-6 08:08 PM 發表

信乜野開始嘅時候,都系一廂情願,因為凈系得咁先會畀故仔繼續落去!
唉!唔係個個都好似電影咁一見鍾情咁咁一世

引用:
原帖由 秋天雀躍的魚 於 2020-11-5 04:40 PM 發表

你/妳邊個提出?講左離婚對方有咩反應?
因咩事離婚?
簡單分享下離婚順唔順利
戲都有得睇了解而分開

引用:
原帖由 秋天雀躍的魚 於 2020-11-6 11:35 AM 發表

你有夫妻之間最基本要有信任同愛護這信念 証明男方在其他方面傷你很深

在香港離婚唔需要雙方同意你應該很清楚(只需要時間)現階段祝你成功

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天雀躍的魚 於 2020-11-6 11:35 AM 發表

我地之間有信任!但冇愛😂
就似室友一般
呢d名份夫妻要黎把鬼

引用:
原帖由 kwma 於 2020-11-6 10:10 PM 發表

戲都有得睇了解而分開
分開真係好麻煩嫁! 話晒大家都咁多年!牽涉唔少

引用:
原帖由 秋天雀躍的魚 於 2020-11-6 11:26 PM 發表

分開真係好麻煩嫁! 話晒大家都咁多年!牽涉唔少
如果覺得分開麻煩咪唔好分開囉

回覆 引用 TOP

冇反應,變死魚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]