• 瀏覽: 9,185
  • 回覆: 74
跟佢分開差不多一年多,
我同佢有一個小朋友 差不多兩歲
分開當時兒子只得七個月,由七個月至今佢都負過責任。
可惜既係未能夠離婚,呢一年半我好努力帶住小孩,感恩有我既屋企人幫手。
因為家暴而帶住小孩離開他
回想起他是一個控制慾很強加燥狂症,那天晚上把我帶入房間裏箍頸,差d些使我透不過氣,幸好他最後放手,這晚是我渡過黑暗的一晚。
由他動手的那刻我就決意要離開他。
為何他不及早放手,這樣的我很難受,拖著我的時間⋯

熱賣及精選
當時有冇報警?

單方面申請離婚

引用:
原帖由 聑汪2019 於 2020-11-2 05:31 PM 發表

當時有冇報警?
已報

引用:
原帖由 聑汪2019 於 2020-11-2 05:31 PM 發表

單方面申請離婚
有呀 申請左 仲有法援
最近知男方都申請左法援
佢仲有負債問題

引用:
原帖由 解不開的鎖 於 2020-11-2 06:24 PM 發表

已報
恭喜妳有新的人生唔係就要忍一世

當然要離開,及早離開。
單親家庭在生活上會比較吃力,慢慢適應就好。

引用:
原帖由 門前送行 於 2020-11-2 06:34 PM 發表

恭喜妳有新的人生唔係就要忍一世
我都覺,有家暴既男人真係要及早離開,依加既我只係想重新出發過好屬於自己既人生💪🏻

引用:
原帖由 無限輪迴的宇宙 於 2020-11-2 07:46 PM 發表

當然要離開,及早離開。
單親家庭在生活上會比較吃力,慢慢適應就好。
曾經原諒過,可惜只會變本加厲。
所以先下完決心盡早離開。

引用:
原帖由 解不開的鎖 於 2020-11-2 09:23 PM 發表

我都覺,有家暴既男人真係要及早離開,依加既我只係想重新出發過好屬於自己既人生💪🏻
恭喜你, 斷捨離法則-將冇用既野掉左去, 迎接自己心動既野

引用:
原帖由 解不開的鎖 於 2020-11-1 11:55 PM 發表

跟佢分開差不多一年多,
我同佢有一個小朋友 差不多兩歲
分開當時兒子只得七個月,由七個月至今佢都負過責任。
可惜既係未能夠離婚,呢一年半我好努力帶住小孩,感恩有我既屋企人幫手。
因為家暴而帶住小孩離開他
回想起他是一個控制慾很強加燥狂症,那天晚上把我帶入房間裏箍頸,差d些使我透不過氣,幸好他最後放手,這晚是我渡過黑暗的一晚。
由他動手的那刻我就決意要離開他。
為何他不及早放手,這樣的 ...
唔睇清楚就嫁

引用:
原帖由 yat69 於 2020-11-2 10:44 PM 發表

唔睇清楚就嫁
分左手先發現有
有左個段時間曾經對我好過
生左之後婚姻只維持一個年
佢此終控制吾到自己既情緒
甚至乎郁手
江山易改本性難移

引用:
原帖由 聑汪2019 於 2020-11-2 09:39 PM 發表

恭喜你, 斷捨離法則-將冇用既野掉左去, 迎接自己心動既野
多謝你

引用:
原帖由 解不開的鎖 於 2020-11-2 09:23 PM 發表

自己的人生掌握在自己手中

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]