• 瀏覽: 1,405
  • 回覆: 26
朋友接近40,樣唔太差,但有d"萌塞"(成日好似廿年前既人諗野方法,唔太接受新野,包括衣著)加上近年又信埋"耶x"諗野仲奇怪左。佢話之前有拍過拖,但次次唔夠3個月就比男仔開聲分手。但佢所謂既拍拖,衹係話有個人想追佢,衹食了幾餐飯、睇下戲、問候下幾句(d行為基本上同d同事相處會做既野),佢就當左人地搭佢糖,就迫對方認佢做女朋友,就叫拍拖;之後冇耐人地就話分手了。
原本佢既性格+信仰,拍拖乜都唔做得。外人睇落去冇乜野,但之前有機會共事過,先知佢諗野有d怪…… 佢完全跟足十幾廿年前剛出來做野,跟個d黑人憎大嬸做野方式,同事做錯少少野就嘈,唔係去解決問題先,係要發洩佢要做多左野既不滿先(但佢自己又係成日做錯野,比人鬧,冇組織能力,個腦轉唔到彎)日日要開ot先做嘢,但office hour係遊魂。 近日先知佢既擇偶條件:有樓,要對方"冇"父母,有工人洗,要靚仔、要自己1個人住,間屋要比佢放陳年垃圾。(因為佢做家務、洗衫、煮飯,照顧人,係乜都唔識)。之後有個接近佢要求出現,話介紹佢識,對方4o多歲,自己1個人住買左既公屋,對方識做曬家務,煮飯。跟住佢又話人地老wo....(大佢幾年咋,仲話老)
日日都話想拍拖結婚,但乜都唔付出,又多要求,點同佢揾人……

迷糊婆婆
引用:
原帖由 hermanda112 於 2020-10-30 08:32 AM 發表

朋友接近40,樣唔太差,但有d"萌塞"(成日好似廿年前既人諗野方法,唔太接受新野,包括衣著)加上近年又信埋"耶x"諗野仲奇怪左。佢話之前有拍過拖,但次次唔夠3個月就比男仔開聲分手。但佢所謂既拍拖,衹係話有個人想追佢,衹食了幾餐飯、睇下戲、問候下幾句(d行為基本上同d同事相處會做既野),佢就當左人地搭佢糖,就迫對方認佢做女朋友,就叫拍拖;之後冇耐人地就話分手了。
原本佢既性格+信仰,拍拖乜都唔做得。 ...
咁多條件唔知有冇機會搵到,咁佢要慢慢等啦。

回覆 引用 TOP

唔洗搵,一定孤獨終老。

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-30 06:06 PM 發表

唔洗搵,一定孤獨終老。
哈。其實都知,但見到佢咁好似好慘咁,已經話過佢,但佢係萌塞到理解唔到,講到口乾……

迷糊婆婆
冇所謂啦,咁嘅女人香港大把!
正如我有佢講過男人嘅質素, 絕對有同佢同等要求嘅一大班女人。 仲後生過佢,仲靚過佢添!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hermanda112 於 2020-10-30 06:09 PM 發表

哈。其實都知,但見到佢咁好似好慘咁,已經話過佢,但佢係萌塞到理解唔到,講到口乾……
年紀愈大愈固執萌塞,就算外人好言相勸,佢都好難聽得入耳,你講得多反而話你唔好人!

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-30 06:19 PM 發表

年紀愈大愈固執萌塞,就算外人好言相勸,佢都好難聽得入耳,你講得多反而話你唔好人!
係,我己經兜個圈同佢講要改,但仍活在自己世界,點救佢。佢身邊d朋友大部份都結哂婚……

迷糊婆婆
引用:
原帖由 hermanda112 於 2020-10-30 06:22 PM 發表

係,我己經兜個圈同佢講要改,但仍活在自己世界,點救佢。佢身邊d朋友大部份都結哂婚……
你同佢定啦,佢有宗教信仰,心靈有寄託,其他嘅事唔會好重要。

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-30 06:28 PM 發表

你同佢定啦,佢有宗教信仰,心靈有寄託,其他嘅事唔會好重要。
佢成日祈禱揾到條仔呢……仲教人要一日祈N次,祈唔知幾多年先有用wo....😪

迷糊婆婆
引用:
原帖由 hermanda112 於 2020-10-30 08:32 AM 發表

系香討話自己樣ok既已經.....而家重系話唔太差即係⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hermanda112 於 2020-10-30 06:31 PM 發表

佢成日祈禱揾到條仔呢……仲教人要一日祈N次,祈唔知幾多年先有用wo....😪
咁怪異!耶教嘅人咁同佢講㗎?
唔通真係拜得神多自有神庇佑!

天是蔚藍的
引用:
原帖由 一片天 於 2020-10-30 06:36 PM 發表

咁怪異!耶教嘅人咁同佢講㗎?
唔通真係拜得神多自有神庇佑!
咁真係唔知邊個話佢知,我都係第1次聽

迷糊婆婆

回覆 引用 TOP

引用:

屌左佢未先?

又係呢D唱衰剩女帖🤭不過我真係見過個42歲樣子衰衰地剩女要求男人高薪厚職先肯嫁,屌那星🤐

引用:
原帖由 武涼深 於 2020-10-31 12:56 AM 發表

屌左佢未先?
梗係未啦,佢個教要結左婚先得架😅佢仲要揀靚仔……死未

迷糊婆婆
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]