• 瀏覽: 2,635
  • 回覆: 23
有個女仔好慘好可憐。。
佢做咗債務重組,但突然俾銀行call loan 一個星期內要還四十幾五十萬,如果還唔到,話要用死嚟換人壽保險。。
大家覺得應唔應該借錢俾佢應急呀?但係我又唔係多錢。。。各位覺得我應該點做好呀?借唔借錢比佢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 寒冬熱情的羔羊 於 2020-10-28 09:27 PM 發表

有個女仔好慘好可憐。。
佢做咗債務重組,但突然俾銀行call loan 一個星期內要還四十幾五十萬,如果還唔到,話要用死嚟換人壽保險。。
大家覺得應唔應該借錢俾佢應急呀?但係我又唔係多錢。。。各位覺得我應該點做好呀?借唔借錢比佢?
差咁多,銀行應該驚過佢……

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-10-28 09:37 PM 發表

差咁多,銀行應該驚過佢……
即係點?真係要佢條命?

引用:
原帖由 寒冬熱情的羔羊 於 2020-10-28 09:40 PM 發表

即係點?真係要佢條命?
銀行求財最鍾意錢,要命黎做咩?講笑咩……

引用:
原帖由 寒冬熱情的羔羊 於 2020-10-28 09:27 PM 發表

有個女仔好慘好可憐。。
香借貸有監管㗎!!

你無錢還,最多申請你破產或告到你坐錢債監㗎咋…

香港破產有幾咁大不了。
一年八千單破產,因為要填數而自殺拎保險都有人信?

引用:

有個女仔好慘好可憐。。
佢攞左公司筆數嚟填自己銀行筆數,佢話會俾人被消失。。會唔會架?

使乜借錢畀佢,叫佢宣告破產一了百了,四年後又係一條好漢。

引用:
原帖由 寒冬熱情的羔羊 於 2020-10-28 10:13 PM 發表

佢攞左公司筆數嚟填自己銀行筆數,佢話會俾人被消失。。會唔會架?
被消失就唔會,虧空公款要坐監就真!

睇你自己覺得點

死換人壽保險呢個辦法幾好

你叫佢人壽保險d錢俾你拎去幫佢還

四五十萬,要用死嚟換人壽保險?!佢係咪係北韓住?你連基本常識都冇就咪Q幫人

引用:

有個女仔好慘好可憐。。
佢做左債務重組的話(假設已成功)意味所有債權人(合法機構而言)都同意 根本不存在call loan等情形出現
假設不成功(債務重組) 你只需借萬多元給她繳交律師費 破產署行政費法庭行政費 轉向申請破產

坊間騙局成功 因為有人貪心 而你更傻 做好心

https://www.oro.gov.hk/cht/faq/faq_b.htm

借錢出去之前唔理還法有無能力還、呢d係俾唔係借、諗住佢用肉體還係咪、幾拾萬出去夠屌到賓州頭掘哂啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]