• 瀏覽: 22,389
  • 回覆: 209
  • 追帖: 5
最近同一榨女仔朋友食自助餐,席間傾到女仕擇偶問題,聽到一些有趣的女仕共識:

●公屋等於山邊木屋,木屋區,徙置區,九龍寨城,貧民窟

●私樓男:純樸善良,冇乜心計,易相處,和善友好

●公屋男:心計重,勾心鬥角,中意講大話,善於欺騙,中意玩野,條件差(外貌 身高 學歷 職業 經濟能力),好多保安 清潔 洗頭仔 飛髮師傅 侍應 廚 巴士司機,好多吸毒吸到腦壞,精神唔穩定,行為異常,暴燥易怒,多暴力傾向,多叫G,好多懶惰,唔做野,衛生習慣差,大小便唔洗手,唔沖涼唔刷牙

●白手興家暴發戸,即係大陸叫鳳凰男,細個窮住公屋,大個左,人到中年有能力住私樓:憤世嫉俗,當女人係G,唔尊重女人(可能因為後生果陣窮,俾女人拒絕得多),喜怒無常,自我中心,惟我獨尊,當正自己係秦始皇或毛X東,對住女人實用主義,需要女人果時面口好好,唔需要就反面無情,心計重,好識掩飾偽裝,中意講大話,善於欺騙

●好多女仔都係公屋出身,知道公屋多變態男,風化,露體,盜竊,販毒,好多壞腦道友,精神有問題,行為異常,騎呢男,好多有暴力傾向,中意玩野,有得揀都想脫離呢個環境。有時返公屋屋企,俾人跟尾,跟到入大堂,搭lift,出lift,攞鎖匙開門,旁邊有位怪異男企喺度望住一路笑

熱賣及精選
一般見識

引用:
原帖由 我要真普選 於 2020-10-28 07:23 AM 發表

最近同一榨女仔朋友食自助餐,席間傾到女仕擇偶問題,聽到一些有趣的女仕共識:

●公屋男:心計重,勾心鬥角,中意講大話,善於欺騙,中意玩野,條件差(外貌 身高 學歷 職業 經濟能力),好多保安 清潔 洗頭仔 飛髮師傅 侍應 廚 巴士司機,好多吸毒,精神唔穩定,暴燥易怒,多暴力傾向,多 ...
竟然有位畀我歸到邊,雖然我未係暴發。。。

引用:
原帖由 FaceoffGuy 於 2020-10-28 08:05 AM 發表

竟然有位畀我歸到邊,雖然我未係暴發。。。
起碼高過公屋戸一級,都算有優勢既,人上人

引用:
原帖由 消失的香蕉 於 2020-10-28 07:30 AM 發表

一般見識
common sense 常識 共識

回覆 引用 TOP

公屋吳彥祖
私樓林雪
d女咪又係簡吳彥祖
乜都係睇樣架啦

引用:
原帖由 reversi_tiger 於 2020-10-28 09:19 AM 發表

公屋吳彥祖
私樓林雪
d女咪又係簡吳彥祖
乜都係睇樣架啦
現實生活係公屋仔通常樣衰d,易發福

私樓男生得高大d,靚仔d,衣着打扮有taste,髮型係中環salon由英裔髮型師打理,盛惠3000一劑,日日落會所做gym

世界視野,談吐都係私樓男贏曬,成日去旅行見識世界,外國讀書大

公屋男談吐不佳,吐痰OK ge

不是每個人都這樣

呢個話題好悶呀 不如我地討論返中學生應否談戀愛啦 好嗎 ?

Château de Versailles
邊個唔知令女好過豬扒
波大正過波細

回覆 引用 TOP

有好多公屋男 性格缺陷係真

回覆 引用 TOP

如果你可以爭取到真普洱,你講既一切我都認同

引用:
原帖由 我要真普選 於 2020-10-28 07:23 AM 發表

●公屋男:心計重,勾心鬥角,中意講大話,善於欺騙,中意玩野,條件差(外貌 身高 學歷 職業 經濟能力),好多保安 清潔 洗頭仔 飛髮師傅 侍應 廚 巴士司機,好多吸毒,精神唔穩定,暴燥易怒,多暴力傾向,多 ...
講啱99%喇,男人窮娶老婆都醜怪點會生出樣靚仔女哩,有都唔知老逗係邊個喇

回覆 引用 TOP

一堆男人回你

臨兵鬥者皆陣列在前
          丸attack 🤗

回覆 引用 TOP

敢問樓主, 你的女仔朋友是否都是待字閨中?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]